avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie Locatari/Condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie Locatari/Condominiu

Este obligatorie incheierea unui contract cu o firma de salubritate, pentru o Asociaitie de Proprietari, daca DA, atunci in baza carei legi sau HG ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:36, 15 Aprilie 2015
Daca ne spuneti si noua ce faceti dumneavoastra cu gunoiul menajer (sa nu ne spuneti ca nu aveti asa ceva) va ramanem datori pe viata!
Dispozitiile in vigoare care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,nu prevad obligatia incheierea de contracte cu furnizorii/prestatorii de servicii
Incheierea de contracte cu furnizorii/prestatorii de servicii se realizeaza in temeiul hotararii
adunarii generale
thran a scris:

Daca ne spuneti si noua ce faceti dumneavoastra cu gunoiul menajer (sa nu ne spuneti ca nu aveti asa ceva) va ramanem datori pe viata!



Il arunca pe starda si il ridica cei de la priarie.....

Nu aveti voie sa aruncati gunoiul in strada, aceasta intrand sub incidenta altor legi si se aplica sanctiuni conform unor Hotarari ale consiliilor locale (HCM).

Pentru serviciile de salubrizare exista "LEGEA nr.101 din 25 aprilie 2006
serviciului de salubrizare a localităţilor", publicata în M.Of. nr. 393/8 mai. 2006
[ link extern ]
si republicata cu amendamente M.Of. nr. 658/8 sep. 2014
[ link extern ]

Persoanele fizice si juridice din fiecare localitate sunt obligate sa se conformeze legislatiei, sa incheie contracte cu firmele de salubritate. Serviciul public de salubrizare a localităţilor, se înfiinţeaza şi organizeaza la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, indiferent de mărimea acestora, asa cum prevede legislatia.

In sectorul 1 din Bucuresti nu exista contract intre o asociatie si firma de salubritate: gunoiul este ridicat in baza unui contract intre primaria sectrului si acea firma.
Noi, ca locatari, nu platim de cativa ani buni gunoiul...

Alte discuții în legătură

Modificare contract fara instiintare gimida gimida Buna ziua, Sunt administrator la 2 asociatii de proprietari, iar in urma cu o saptamana am primit facturile de salubrizare pentru cele doua asociatii, dar cu ... (vezi toată discuția)
Contract salubrizare lucamatei lucamatei Buna ziua, Am urmatoarea problema. Am subinchiriat un spatiu comercial de la o firma (chiriasa la randul ei). Cand am mers la primarie sa obtin autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Contract utilitati condominiu - amenzi de la politia locala ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Legea 99/2014 prin care sa modificat si completat Legea 101/2006 la art 30 a introdus un alineat nou ,,(2^3) Constituie contraventie si se ... (vezi toată discuția)