avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli comune asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli comune asociatie

e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului?
noi avem 4 magazine dintre care si o florarie..mai mereu avem ghena plina...din cauza lor..Iar la intretinere figureaz trecut : 1 pers (adica 5 ron pltesc gunoilu- fiecare magazin)..la comun cu noi locatarii blocului.
astfel o familie cu 2 bebelusi plateste gunoi..20 ron..iar magazinul x plateste 5 ron????!!!?? e legal???

Soc comerciale nu trebuie sa aibe contract separat????
Nu stiu din ce localitate sunteti, dar in Bucuresti firmele au contracte separate de gunoi, pentru ca si pretul este mai mare decat cel casnic. In sectorul 3 nu se plateste gunoiul in condminii (nu stiu la case), dar firmele au un pret foarte mare la gunoi, iar acest tarif nu se calculaza la numarul de persoane, este calculat la cate tomberoane dau pe luna (cred ca mc). Poate sunt trecuti la gunoi si la asociatie si platesc si separat.
doar_eumike a scris:
Soc comerciale nu trebuie sa aibe contract separat????

Da, persoanele juridice cu activitate in spatiile comerciale de la parterul blocurilor au contracte separat cu firma de salubritate. Asa cum s-a spus mai sus, aceste firme platersc la metru cum iar in contract s-a prevazut o cantitate mare de gunoi, fara sa o masoiare nimeni. Asa ca daca o persoana din apartament plateste 5-7 lei/luna, cea mai mica firma ( de exemplu cu 2 metri patrati de spatiu) plateste de la 25 lei in sus.
Faptul ca mai plateste si la asociatie pentru o persoana este in avantajul asociatiei si probabil ca asa a stsbilit conducerea asociatiei cu reprezentantul acelei persoane juridice ce functioneaza la parterul blocului dumneavoastra. Probabil ca plateste pentru o persoana si la energia electrica de pe casa scarii si alte cheltuieli ce se repartizeaza pe numar de persoane.

Ghena poate fi la fel de plina si in situatia cand aceste firme nu ar plati nimic la asociatie.

Daca firma din condominiu face contract cu firma de salubritate, asociatia poate obliga firma sa-si achizitioneze si pubela pe care, evident, o poate pune alaturi de cele ale asociatiei.
Problema achizitionarii pubelelor se poate pune acolo unde acestea sunt achizitionate de asociatia de proprietari sau poate de fiecare asoiciatie. La noi firma de salubritate (din subordinea primariei) amplaseza pubele, containere si alte asemenea, in locurile dintre blocuri, din spatele blocurilor..., locuri si pubele la care au acces toti cei ce locuiesc in zona, care trec prin zona sau orice alta persoana fizica sau juridica.
Asociatia nu administreaza aceste pubele si spatiile in care sunt amplasate, ci doar plateste lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin in apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Daca cineva stie...un magazin care are sediul intr-un apartament si are inscrise la intretinere 3 persoane cum isi plateste gunoiul...la fel ca ... (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Depozitare gunoi Pulica62 Pulica62 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje si spatii comerciale la parter. As dori sa stiu daca aceste spatii comerciale (patiserie, cabinet veterinar, ... (vezi toată discuția)