avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Limba in care se redacteaza contractele administratiei ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Limba in care se redacteaza contractele administratiei publice locale

Buna ziua!

Este considerat legal un contract incheiat doar in limba maghiara intre o institutie a administratiei publice locale si o asociatie din Romania?
Ambele parti semnatare ale contractului sunt situate in unitati administrativ teritoriale in care cetatenii apartinand minoritatilor nationale depasesc 20% din totalul populatie.
Mi-ati putea spune, va rog, in situatia in care este corecta intocmirea unui astfel de contract doar in limba maghiar, care este baza legala?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
INA_FM, utilizator
conform constitutiei limba nationala in care se incheie actele publice este romana...
contractul trebui incheiat neaparat in limba romana, pentru a putea fi valabil. :)
Mi-ati putea inidica o lege in care se face referire la nelegalitatea unui astfel de document? Pana acum am gasit doar in Constitutie faptul ca limba romana este limba oficiala.
Multumesc!
constituia este suficient. este legea suprema a tarii. ce vreti mai mult?
Credeam ca se mentioneaza pe undeva ceva de genul : "actele adminsitratiei publice se redacteaza in limba romana". M-ar fi ajutat!

Alte discuții în legătură

Monitorul oficial savali10 savali10 Se poate publica Monitorul Oficial judetean si in limba maghiara? (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Afisajul bilingv in scoala ioan comsa ioan comsa as vrea sa stiu daca e OBLIGATORIU afisajul bilingv in scolile publice de stat. Ma refer la : inscrptia scolii, a cabinetelor si ceea ce se afla in scoala .As ... (vezi toată discuția)