avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

Buna seara.Am si eu unele nelamuriri cu privire la concediul de dinaintea nasterii si dupa nastere.
Sunt insarcinata in 7 luni si lucrez cu carte de munca tot de 7 luni.As dori sa aflu daca pot beneficia de concediu pre si postnatal daca nu am un an pe CM?Sau ce fel de concediu pot sa-mi iau?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 24 Martie 2011
Beneficiati de concediu post si prenatal. 12 luni trebuie sa aveti inainte de nasterea copilului pentru a beneficia de CCC.
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.

Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa aveti realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate mihaelaciobica mihaelaciobica Buna ziua, Daca sunt angajata din 04.03.2013 si urmeaza sa nasc in luna februarie, aproximativ 21.02.2014, voi putea beneficia de concediu de maternitate? ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie sa ai pe contractul de munca,ca sa poti beneficia de prenatal? nicol_sexxy20 nicol_sexxy20 am 4 luni de munca si sunt insarcinata in 3 luni. pot beneficia de concediu prenatal,indemnizatie de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie concediu de sarcina si lauzie iulia34 iulia34 Buna seara! Sunt insarcinata in 35 de saptamani, urmand sa nasc pe 12 iunie 2011. Mentionez ca de la 1 septembrie sunt in concediu fara plata (invatamant). ... (vezi toată discuția)