avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Este corecta incadrarea in munca in functia de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Este corecta incadrarea in munca in functia de consilier juridic a absolventului de drept fara alta specializare?

Buna ziua.
Am o nelamurire pentru a carei clarificare v-as fi recunoscatoare tuturor celor ce binevoiesc a posta un raspuns.
Pe scurt, intrebarea mea este urmatoarea: daca sunt absolvent de drept, am terminat si un masterat (desi consider ca acest lucru e irelevant pentru moment) dar nu fac parte din Corpul Consilierilor Juridici in sensul ca nu fac parte dintr-o astfel de organizatie profesionala, pot profesa ca si consilier? Mentionez ca societatea la care m-am angajat scosese la concurs postul de jurist, dar cum o astfel de profesie nu este trecuta in clasificarea meseriilor din Romania, solutia a fost aceea de a fi incadrata in functia de consilier juridic.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 21:41, 2 Aprilie 2011
Buna dimineata, am sa fiu un pic evreu si am sa raspund cu o intrebare, ai citit aici? [ link extern ]
consider normal ca intai te angajezi in post si ulterior intrii in colegiul juristilor, altfel cum?
Daca nu profesezi cum sa devi consilier juridic?, faci o cerere si gata esti ? doar pe o hartie? normal pentru angajare e suficienta licenta de drept ca ulterior restul
da dar consilier juridic debutant
ai/aveti perfecta dreptate mihaibc. si, facand abstractie de unda de ironie din raspunsul tau (foarte logic de altfel), te asigur ca acelasi argument l-am avut si eu. Dar, intrucat - dupa ce am citit si analizat si L514/2003 a consilierilor juridici, si Statutul acestora, am inceput sa am unele nelamuriri, de aceea am si lansat intrebarea de mai sus. Am in vedere in special: "Art. 12. (din lege)
(1) La debutul exercitarii profesiei, consilierul juridic efectueaza obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, perioada in care are calitatea de consilier juridic stagiar.
(2) Conditiile efectuarii stagiului, asigurarea consilierului juridic indrumator, definitivarea si celelalte conditii din perioada stagiului sunt cele prevazute in legea pentru exercitarea profesiei de avocat si statutul profesional al acesteia, care se aplica in mod corespunzator.
(3) De asemenea, in ceea ce priveste definitivarea in functia de consilier juridic, pe baza vechimii in celelalte profesii juridice, se aplica in mod corespunzator prevederile Legii nr. 51/1995".
Concluzionand, o data angajat in aceasta profesie, este obligatoriu sa initiez demersurile mentionate in lege?
Daca am dat senzatia de ironie , imi cer scuze, am vrut doar sa dau un punct de plecare o referinta, si daca se poate sa si zambim , in ceea ce priveste reglementarile amintite.... sunt pline de reglementari juridice introduse la cererea institutiilor interesate unele, chiar absurde dupa parerea mea .
Sfatul meu e te angajezi si apoi ... faci cerere de intrare in colegiu, altfel ar trebui ca toti absolventii de drept sa faca cerere de intrare in colegiul cons jur. intai ( de unde rezulta ca nu mai au voie sa munceasca altceva deoarece este interzisa alta activitate remunerata,art 10 lit C desi e aburd, daca pot si cunosc de ce nu ? cu atat mai mult cu cat in majoritatea cazurilor consilierul juridic e salariat )
Ar fi multe de comentat pe aceste reglementari dar... ma abtin . aici poate ca chiar as fi ironic .
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
Mihaibc, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin consilier juridic? Mikiro24 Mikiro24 Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt pasii de urmat pt a deveni Consilier Juridic?Mentionez ca sunt doar absolventa a facultatii de Stiintele ... (vezi toată discuția)
Cum se efectueaza stagiul unui consilier juridic stagiar ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Lamuriti-ma si pe mine va rog. Cum se face stagiul pentru un consilier juridic ? Mai exact, dupa ce un absolvent de drept (licentiat) se angajeaza ... (vezi toată discuția)