avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum se efectueaza stagiul unui consilier juridic ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum se efectueaza stagiul unui consilier juridic stagiar ?

Buna ziua. Lamuriti-ma si pe mine va rog. Cum se face stagiul pentru un consilier juridic ? Mai exact, dupa ce un absolvent de drept (licentiat) se angajeaza pe un asemenea post si se inscrie in Colegiul Juristilor, i se repartizeaza din oficiu un consilier juridic indrumator ? Sau trebuie sa caute un consilier care sa accepte sa-i fie indrumator? (asta nu este prevazut in lege si de aceea va intreb) Si mai am o nelamurire, care sunt beneficiile de care beneficiaza un angajator pentru ca incadreaza in munca un consilier juridic debutant ? (conform Art. 18. din L514/2003 ,,Autoritatile si persoanele juridice de drept public sau privat, care incadreaza consilieri juridici debutanti, beneficiaza de reglementarile financiare favorabile prevazute de lege''. ) ,,Debutant'' este acelasi lucru cu ,,stagiar'' in aceasta situatie ?

Va multumesc ! :)

Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 10:42, 11 Noiembrie 2013
prin dovada exercitarii profesiei timp de min 2 ani (contractul de munca)
offf... nu asta am intrebat. Ma interesa daca mi se da un indrumator din oficiu ori trebuie sa-l gasesc eu.... si ma mai interesa care sunt acele avantaje pentru angajatorii care angajeaza consilieri debutanti
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
LuchianSeb, utilizator
nu stiu si nu vreau sa te dezinformez despre avantajele angajatorilor (un referent RU stie mai bine). debutant este cel care are o experienta dovedita (cm) de pana in ...5 ani cred. de ex la colegiul consilierilor juridici te poti duce cu dovada ca ai profesat 5 ani si te inscrie direct definitiv. alte amanunte nu cunosc, sper sa iti fie de folos.
Luchian Seb....incerc sa iti spun si eu ceea ce stiu.
1. Indrumatorul trebuie sa ti-l gasesti singur, cei de la Colegiu oferindu-ti o lista cu niste nr de tel la care sa suni si sa soliciti sprijinul.
:(
2. Debutant sau stagiar, banuiesc ca este acelasi lucru in aceasta profesie, iar despre facilitati oferite angajatorilor la incadrarea in munca a consilierilor juridici stagiari cred ca stie mai bine un contabil.
:rtfm:
Totusi trebuie spus ca un consilier juridic se poate inscrie in Colegiu doar daca este angajat pe aceasta functie la o institutie de stat sau SC, trebuind sa demonstreze acest aspect cu documente, inclusiv din REVISAL. In plus, calitatea de CJ stagiar se suspenda in cazul in care nu mai lucrezi pe aceasta functie.
Dupa cei 2 ani de la inscrierea in Colegiu, vei da un examen pt a deveni consilier juridic definitiv.
Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un absolvent de drept poate fi angajat consilier juridic? moldovan alina moldovan alina un absolvent de drept poate fi angajat in functie de consilier juridic? fara stagiu? (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin consilier juridic? Mikiro24 Mikiro24 Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt pasii de urmat pt a deveni Consilier Juridic?Mentionez ca sunt doar absolventa a facultatii de Stiintele ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)