avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... un absolvent de drept poate fi angajat consilier ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

un absolvent de drept poate fi angajat consilier juridic?

un absolvent de drept poate fi angajat in functie de consilier juridic? fara stagiu?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:27, 14 Decembrie 2006
pai angajatorul nu are a face daca nu cere vechime la angajare..... stagir/definitiv se tine cont la luarea in evidenta colegiului consilierilor juridici care iti vor pune la dispozitie o lista cu cei care au dreptul sa fie indrumatori.... si vei alege.....
poate fi angajat ca si consilier juridic stagiar.
La debutul exercitării profesiei, consilierul juridic efectuează obligatoriu un stagiu de pregătire profesională cu durata de 2 ani, perioadă în care are calitatea de consilier juridic stagiar.
Cel putin asa spune legea.
In practica nu stiu daca se aplica avand in vedere ca multi din actualii consilierii juridici nu sunt inscrisi in nici o forma de asociere ( asociatie, colegiu?)
sunteti f informati domnilor... sau , mai bine spus, foarte bine manipulati... nu este obligatoriu petru cj sa faca parte din organizatii, singura lege care se poate aplica este 514/2003 nu spune nimic de stagiu si alte baliverne (tablou, roba etc)
sunteti manipulati de conducatorii UCCJ... ce va aduce aceasta organizatie? unii dintre dvs pot infiinta societati comerciale.. alte avantaje???
multi cj sunt functionari publici asa ca de principiu nu pot beneficia de aceste "drept" dar in schimb platesc cotizatii si tot felul de prostii care nici macar nu sunt decontate de toti angajatorii.
de fapt acesti oameni care conduc uccj isi doreau sa fie, nu avocati (ca nu era f greu), ci conducatori ai unei forme de exercitare a profesiei cu toate avantajele aferente. astfel, realizand ca nu pot ajunge in posturi de conducere in formele de exercitare ale altor profesii juridice (prietenii stiu de ce) au decis sa infiinteze ei o forma de exercitare in care sa fie "tartorii"....
am o rugaminte cei care sunteti atat de naivi incat sa credeti in acesti impostori: ascultati cu atentie imnul romaniei, poate are un efect si va reveniti din visare sau amorteala... bye


Cel putin asa spune legea.
In practica nu stiu daca se aplica avand in vedere ca multi din actualii consilierii juridici nu sunt inscrisi in nici o forma de asociere ( asociatie, colegiu?)

Alte discuții în legătură

Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)
Reangajare in profesia de consilier juridic dry_votka dry_votka Sunt licentiata in drept din anul 1999. Intre anii 2000-2002 - insa in total 1 an si 8 luni, am fost angajata la o SC, ca jurist. Mai intai jurist debutant, ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)