avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Reangajare in profesia de consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Reangajare in profesia de consilier juridic

Sunt licentiata in drept din anul 1999.
Intre anii 2000-2002 - insa in total 1 an si 8 luni, am fost angajata la o SC, ca jurist. Mai intai jurist debutant, iar dupa 1 an am dat un examen la locul de munca si am fost incadrata consilier juridic. Aceasta a fost inscrisa si in cartea de munca.
In anul 2002 am plecat in alta parte, pe un alt post, nu din domeniul juridic.
Dupa cum bine stiti, intre timp a aparut legea L nr 514/2003, Statutul consilierilor juridici, CCJ.
As dori insa sa imi caut un loc de munca, si as vrea sa pot aplica si pt functia de consilier juridic. Insa, ca sa imi pot relua profesia, ce trebuie sa fac? Care sunt pasii? Sunt trecuta la consilieri juridici definitivi, sau nu?:sorry::sorry:
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 18:58, 14 August 2009
Ar fi bine sa va inscrieti in CCJ pentru a putea deveni consilier juridic definitiv , prin sustinerea unui examen, dupa 2 ani de stagiatura . Insa conditia este sa ocupati in acesti 2 ani de stagiu functia de consilier juridic intr-o societate com. sau chiar intr-o institutie ...
Imi pare rau, dar nu cred ca ati inteles. Deci eu am lucrat 1 an ca jurist debutant, am dat examen la locul de munca si am devenit consilier juridic pentru inca 8 luni, apoi am parasit profesia. In total, da, 1 an si 8 luni.
Insa toate acestea s-au intamplat anterior Legii nr 514/2003, Statutului Juristilor etc.
Cum ramane atunci cu prevederile din Statutul Consilierilor Juridici? si anume :

""Art. 29. - (1) Consilierii juridici care la data intrării în vigoare a Legii nr. 514/2003 au debutat în profesie, indiferent de vechimea în activitatea juridică, sunt trecuti pe Tablou cu mentiunea “definitiv“.
(2) Consilierii juridici care de la data intrării în vigoare a Legii nr. 514/2003 nu pot face dovada debutului în profesie anterior acestei date sunt trecuti pe Tablou cu mentiunea “stagiar“.""

....deci eu debutasem de destul timp in profesie, si pot face aceasta dovada cu cartea de munca.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
dry_votka, utilizator
=D> bravo .. de unde rezulta ca nu aveti nevoie de sfaturi...
daca va mai ganditi putin o sa va dati seama ca statutul CJ se aplica membrilor care au aderat la UCCJ ... cel putin partea care nu a fost declarata nelegala.
L 514 nu instituie obligativitatea inscrierii intr-o organizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu in ccj? dana01 dana01 buna seara! am o problema si nu stiu cum o pot rezolva. sunt angajata la o societate comerciala din anul 2002 ca jurisconsult cu 8h,am fost angajata la o ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)