avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic

de unde reiese daca, sunt angajat consilier juridic?
din fisa postului, adica din anumite responsabilitati specifice, sau din contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 26 Martie 2011
Cu tot respectul pentru dumneavoastra, dar nu ati semnat contractul individual de munca ? In acest document este mentionata functia dumneavoastra, retributia primita, drepturile si obligatiile, etc. Fisa postului este specifica fiecarei functii si contine drepturile si obligatiile (99% din fisa postului :D)corespunzatoare.
am semnat contractul de munca, si acolo scrie , ca sunt consilier juridic, dar nu la oficiul juridic.in fisa postului , atributiile nu mi se par de consilier juridic, adica lipseste reprezentarea juridica, si avizarea contractelor.
daca vreau sa dau examen la barou de avocati dupa 5 ani, s-ar putea sa-mi spuna ca de fapt nu am fost consilier juridic, cu toate ca in contractul de munca asta scrie.
Care-i logica sa astepti 5 ani ca sa dai examen la barou? Crezi ca examenul va fi unul mai usor? Nu e mai indicat sa dai examen si sa faci stagiu 2 ani? Ce impedimente ar fi?
iancu123 a scris:

am semnat contractul de munca, si acolo scrie , ca sunt consilier juridic, dar nu la oficiul juridic.in fisa postului , atributiile nu mi se par de consilier juridic, adica lipseste reprezentarea juridica, si avizarea contractelor.
daca vreau sa dau examen la barou de avocati dupa 5 ani, s-ar putea sa-mi spuna ca de fapt nu am fost consilier juridic, cu toate ca in contractul de munca asta scrie.

La inscrierea in barou nu se cere si copie de pe fisa postului ....
@iancu123
Oricum, de unde ati scos treaba asta cu 5 ani?
In prezent consilierii juridici pot da direct definitivatul in barou daca sunt definitivi deja in profesia lor. Or, asta se poate face in 2 ani de vechime, nu in 5.
Bineinteles ca intre timp se poate obtine calitatea de avocat stagiar in urma admiterii la examenul de primire in barou, dar asta e alta discutie.

Alte discuții în legătură

Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Admitere in barou a consilierului juridic PaulHaiducu PaulHaiducu In ce conditii un consilier juridic poate fi admis in barou? Multumim! (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)