avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere in barou a consilierului juridic
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere in barou a consilierului juridic

In ce conditii un consilier juridic poate fi admis in barou?
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 17:45, 15 Noiembrie 2012
Sa aveti examenul de definitivat in profesie, apoi dati examen pt. admitere in barou
Am si eu o mica completare la precizarea de mai sus a colegului, anume vechimea ceruta pentru a fi admis ca avocat definitiv.

Lege 51/1995 art. 20 (5) spune "Cel care a promovat examenul de primire în profesia de avocat şi care până la data susţinerii examenului de primire în profesia de avocat a îndeplinit funcţia de judecător, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, dobândeşte calitatea de avocat definitiv, fără susţinerea examenului de definitivare prevăzut la alin. (1), cu condiţia promovării examenului de definitivat în profesia din care provine."

Mult succes,

Dana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juridic - intrare in barou ccoonnssuu ccoonnssuu Buna ziua ,daca am o vechime de 13 ani in functia de consilier juridic ,pentru a deveni avocat cu drepturi depline ,trebuie sa fac stagiul ? sa dau examen ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - examen inppa irayysa irayysa Buna ziua, As dori sa stiu daca sora mea care a profesat ca si consilier juridic 5 ani intr-o societate, mentionez ca nu a fost inscrisa in Uniunea Cons. ... (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)