avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Juridic - intrare in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Juridic - intrare in barou

Buna ziua ,daca am o vechime de 13 ani in functia de consilier juridic ,pentru a deveni avocat cu drepturi depline ,trebuie sa fac stagiul ? sa dau examen ptr.definitivat ?,s-au ma pot inscrie direct in barou?multumesc.
Cel mai recent răspuns: bellabianca52 , utilizator 16:00, 22 Aprilie 2015
Dati examen direct pentru avocat definitiv. Trebuie insa sa fi fost insa inscris in Corpul Consilierilor Juridici.
Art. 20 alin 5 Lg. 51/1995 - Cel care a promovat examenul de primire in profesia de avocat si care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, dobandeste calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivare prevazut la alin. (1), cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere in barou a consilierului juridic PaulHaiducu PaulHaiducu In ce conditii un consilier juridic poate fi admis in barou? Multumim! (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - examen inppa irayysa irayysa Buna ziua, As dori sa stiu daca sora mea care a profesat ca si consilier juridic 5 ani intr-o societate, mentionez ca nu a fost inscrisa in Uniunea Cons. ... (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)