Sunt coproprietar tabular a unui imobil format din doua apartamente cu teren comun in cota de1/2 parte de peste 10 ani , cu utilitati (apa, gaza, curent etc.) separat .Coproprietarii ,vecinii din diferite motive nu au avut posibilitatea sa plateasca cheltuielile utilitatilor, si din acest motiv funizorii utilitatiilor au fost obligati sa-i debranseze pe vecini . In urma acestei debransari apartamentul vecin a devenit nelocuibil . Cu aproximativ 5 ani in urma in subsolul apartamentului meu gasesc o persoana necunoscuta care initial nu vrea sa spuna in ce calitate se afla acolo . Dupa o discutie mai aprinsa se legitimeaza ca este subofiter in M.I. si spune ca a cumparat imobilul intreg cu tot terenul aferent . Dupa ce am demonstrat ca sunt coproprietar tabular incota de ½ a imobilului , acesta incheie un antecontract de vinzare-cumparare autentificat pentru o anumita suma si in avans plateste suma de 2000 EU. Intre clauzele contractuale este mentionat si faptul ca , daca vinzatorii se razgandesc sunt oblgati sa plateasca de 3 (tre)ori avansul , adica 6000 EU.Tot aici este mentionat fptul ca pretul imobilului se va diminua in czul in care terenul se va micsora fata de cele prezentate de vinzatori , iar finalizarea tranzactiei se va face dupa terminarea unui proces de iesire din indiviziune notat in c.f. Dupa un timp vanzatorii se razgandesc . Ne avand de unde sa plateasca 6000 EU.ajung in insanta iar cumparatorul promitent castiga procesul si trece la executare silita . In cadrul executarii silite imobilul ,apartamentul (proprietatea vecina )este scos la licitatie publica .La prima licitatie , conform expertizei de evaluare este licitat numai apartamentul meu .Consider ca aceasta licitatie este nula pentru ca nu corespunde cu realitatea ,fapt pe care l-am adus la cunostinta executorului judecatorfesc in scris . Urmeaza inca doua licitatii cu expertiza de evaluare pe apartamentul vecin .La prima(daca este legal) si la a doua licitatie nu se prezinta nimeni .La a 3-a licitatie se prezinta creditorul , subofiterul prin persoana interpusa , adica prin seful lui care este ofiter superior . La aceasta licitatie imobilul este adjudecat ofiterului adica persoanei interpuse la un pret de 34% din valoarea de evaluare, deci sub 75% cum este prevazut in atr.509 C.pr.c. Dupa adjudecare ofiterul face o procura speciala autentificata , subofiterului , prin care inputerniceste pe aceasta ca poate sa foloseasca , vinde ,sa demoleze sa........ imobil dupa placul lui.
La inceputul lunii martie 2011 observ ca o persoana necunoscuta escaladeaza gardul proprietatii si intra in curtea imobilului pe teren comun . Cand intreb cine este ,in ce calitate a patruns in imobil , aceasta ma ameninta ca o sa-mi arate el cine este , ca imediat vine feciorul lui , proprietarul imobilului , care este subofiter M.I. si ma va rezolva . Dupa scurt timp apare baiatul persoanei intrate in curte , care este cumparatorul promitent ,creditorul conform actelor de licitatie , in realitate proprietarul imobilului .Printrun comportament si ton mai dosebit ma ameninta ,ma jigneste . Impre-una cu sotia si tatal lui ma face „borfas”.Ma ameninta ca in calitate de subofiter M.I. si cat va fi el proprietarul imobilului o sa-mi faca zile negre , nu ma va lasa in pace pana cand nu ma termina . In repetate randuri am incercat sa iau legatura cu proprietarul tabular a imobilului adica cu domnul ofiter M.I. care a refuzat categoric sa discute cu mine problemele aratate mai sus .
In aceasta situatie , care este institutia competenta care poate solutiona aceasta problema ?
Ma puteti ajuta ,chiar cu asistenta juridica contra cost ?
Dumneavoastra ati spus ca sunteti coproprietar in cota parte de 1/2 asupra imobilului.
De aici pare sa reiasa ca nu s-a operat iesirea din indiviziune cu privire la apartamente. Aceasta este situatia, sau sunteti unic proprietar asupra apartamentului dumneavoastra si coproprietar asupra terenului comun ?
Conform art 504 a codului de procedura civila ar fi trebuit ca publicatia de vanzare sa se faca la locul unde se afla imobilul. Dumneavostra ar fi dispensat de cele 10% de cautiunea (506 in fine); Ar fi bine sa se vada dosar executorului pentru a anula licitatia. De ceea ce a spus dv se vede ca executorul nu stia bine situatia (504.6 si 8) Si sa vorbeasca si cu vechiu vecinul sa se vada ce s-a intamplat si cu el. Cred ca sunt sanse de a castiga un asfel de proces. Daca ai probe asupra continutul imputernicire poate sa se anulez din cauza suprapunerea de o persoana pentru a incalca art 510. (pretul sub 75%). Cred ca ar fi si o plangere penala din art. 292 Codul penal.