Buna ziua, ma numesc Laura, si am o nelamurire. Sotul meu este gestionar la un Centru Comercial. Si-a prezentat demisia, bineinteles cu perioada de preaviz de 15 zile calendaristice, dar a aparut o problema: i s-a spus ca fiind gestionar are functie de conducere, perioada de preaviz fiind de 30 de zile calendaristice.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine care sunt functiile de executie si functiile de conducere. Mentionez ca mai sunt 2 Manageri de magazin - adjuncti si un Manager General ( al intreg centrului).
Multumesc frumos
Art. 3. - Poate fi gestionar cel care a implinit virsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si are cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta functie.
deci functia de gestionar este functie de executie nu de conducere
Functie de conducere inseamna sa ai oameni in subordine. Si apoi, cititi contractul individual de munca , unde este prevazut termenul de preaviz in caz de demisie.(sigur este de 15 zile calendaristice)
În sensul Codului Muncii, prin salariaţi cu funcţie de conducere se înţelege administratorii-salariaţi, inclusiv preşedintele consiliului de administraţie dacă este şi salariat, directorii generali şi directorii, directorii generali adjuncţi şi directorii adjuncţi, şefii compartimentelor de muncă - divizii, departamente, secţii, ateliere, servicii, birouri -, precum şi asimilaţii lor stabiliţi potrivit legii sau prin contractele colective de muncă ori, după caz, prin regulamentul intern - art.294 C.mun.
Asadar, gestionarul nu face parte din categoria persoanelor cu functii de conducere.
Demisie
viruss4all
Buna ziua,
Sunt Director de Vanzari la o firma si mi-am dat demisia conform art. 79 din Codul Muncii - Legea 53 / 2003.
In contractul individual de ... (vezi toată discuția)