avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functii

Buna ziua, ma numesc Laura, si am o nelamurire. Sotul meu este gestionar la un Centru Comercial. Si-a prezentat demisia, bineinteles cu perioada de preaviz de 15 zile calendaristice, dar a aparut o problema: i s-a spus ca fiind gestionar are functie de conducere, perioada de preaviz fiind de 30 de zile calendaristice.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine care sunt functiile de executie si functiile de conducere. Mentionez ca mai sunt 2 Manageri de magazin - adjuncti si un Manager General ( al intreg centrului).
Multumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
laurabiga, utilizator
Cel mai recent răspuns: laurabiga , utilizator 18:46, 24 Martie 2011
conf legii22/1969

Art. 3. - Poate fi gestionar cel care a implinit virsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si are cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta functie.
deci functia de gestionar este functie de executie nu de conducere
Functie de conducere inseamna sa ai oameni in subordine. Si apoi, cititi contractul individual de munca , unde este prevazut termenul de preaviz in caz de demisie.(sigur este de 15 zile calendaristice)
are 33 de ani, deci poate fi gestionar, multumesc
multumesc de raspunsuri, asa stiam si eu ca e functie de executie
În sensul Codului Muncii, prin salariaţi cu funcţie de conducere se înţelege administratorii-salariaţi, inclusiv preşedintele consiliului de administraţie dacă este şi salariat, directorii generali şi directorii, directorii generali adjuncţi şi directorii adjuncţi, şefii compartimentelor de muncă - divizii, departamente, secţii, ateliere, servicii, birouri -, precum şi asimilaţii lor stabiliţi potrivit legii sau prin contractele colective de muncă ori, după caz, prin regulamentul intern - art.294 C.mun.

Asadar, gestionarul nu face parte din categoria persoanelor cu functii de conducere.

Alte discuții în legătură

Asisetent manager este o functie de conducere sau de executie sorynnandrey sorynnandrey O colega de/a mea este angajata pe un astfel de post si vrea sa-si preainte demisia ........insa nu stiu excat la care dintre termenele de preaviz s-ar incadra ... (vezi toată discuția)
Conducere sau executie ? mihaiu mihaiu Buna seara doresc sa stiu precis, daca functia pe care o ocup este de conducere sau de executie, pentru a cunoaste exact nr de zile legal necesare la ... (vezi toată discuția)
Demisie viruss4all viruss4all Buna ziua, Sunt Director de Vanzari la o firma si mi-am dat demisia conform art. 79 din Codul Muncii - Legea 53 / 2003. In contractul individual de ... (vezi toată discuția)