avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asisetent Manager este o functie de conducere sau de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asisetent Manager este o functie de conducere sau de executie

O colega de/a mea este angajata pe un astfel de post si vrea sa-si preainte demisia ........insa nu stiu excat la care dintre termenele de preaviz s-ar incadra pt. ca nu stiu daca postul asta este sau nu functie de conducere!

exista vreun act sau document precum nomenclatorul de meserii in care sunt prevazute expres posturile/functiile de conducere ?
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
sorynnandrey, utilizator
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:08, 11 August 2009
Asistent manager este o functie de executie si , prin urmare, termenul de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice.
Multumesc mult pt raspuns................in afara de codul muncii in care sunt prevazute termene de preaviz diferite pt. functiile de conducere si de executie, care ar fi baza legala al unui astfel de raspuns? exista in legislatie vreun criteriu de stabilire a functiilor de executie si de conducere, in care este prevazut expres, care functii sunt de conducere si care sunt de executie?
Art. 294. Codul Muncii
În sensul prezentului cod, prin salariaţi cu funcţie de conducere se înţelege administratorii-salariaţi, inclusiv preşedintele consiliului de administraţie dacă este şi salariat, directorii generali şi directorii, directorii generali adjuncţi şi directorii adjuncţi, şefii compartimentelor de muncă - divizii, departamente, secţii, ateliere, servicii, birouri -, precum şi asimilaţii lor stabiliţi potrivit legii sau prin contractele colective de muncă ori, după caz, prin regulamentul intern.
m-ar interesa mai mult baza legala ...de aceea intreb. exista vreun act normativ in care este prevazut expres postul de asistent manager ca fiin unul de executie?
....multumesc deja mi-ati raspuns!

Alte discuții în legătură

Functii laurabiga laurabiga Buna ziua, ma numesc Laura, si am o nelamurire. Sotul meu este gestionar la un Centru Comercial. Si-a prezentat demisia, bineinteles cu perioada de preaviz de ... (vezi toată discuția)
Demisie viruss4all viruss4all Buna ziua, Sunt Director de Vanzari la o firma si mi-am dat demisia conform art. 79 din Codul Muncii - Legea 53 / 2003. In contractul individual de ... (vezi toată discuția)
Conducere sau executie ? mihaiu mihaiu Buna seara doresc sa stiu precis, daca functia pe care o ocup este de conducere sau de executie, pentru a cunoaste exact nr de zile legal necesare la ... (vezi toată discuția)