avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu parasirea locului accidentului

Buna ziua. In luna octombrie a anului trecut fratele meu a avut un accident auto, soldat cu o victima si parasind locul accidentului. Ne-am prezentat la politie dupa cca.5 ore de la producerea accidentului, impreuna cu avocatul. A fost imediat retinut si mai apoi arestat pana la recurs. I s-a retinut permisul de conducere in vederea anularii, eliberandu-i o dovada fara valabilitate. Am cerut sa se faca expertiza, dar victima stiind ca accidentul a fost produs din vina lui in cea mai mare parte, doreste sa isi retraga plangerea penala cu conditia ca noi sa nu mai cerem expertiza.
Intrebarea mea este : daca isi retrage plangerea si nu mai are nici un fel de pretentie, va mai fi judecat pentru parasirea locului accidentului si va trebui sa astepte 1 an de la pronuntarea sentintei definitive pentru a obtine un nou permis de conducere?
sau daca poate conduce legal pe drumurile publice din romania cu permis de conducere obtinut in alta tara. Ungaria, de exemplu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 23:03, 24 Martie 2011
da, parasirea locului accidentului este o infractiune independenta de cea prevazuta la art.184. daca primeste o condamnare cu suspendarea executarii atunci va astepta 1 an de zile de la raminerea definitiva a sentintei.
Din pacate va trebui sa astepte verdictul instantei. Faptul ca celalalt participant la trafic isi retrage plangerea va fi bine pt fratele dv in sensul ca nu va va fi condamnat cu executarea pedepsei dar fapta sa este infractiune. Acum mai depinde si de avocatul pe care il veti angaja de cum va sustine cauza.
Daca isi retrage plingerea nu va mai exista infractiunea de vatamare, deci nici un proces penal ptr aceasta infractiune. Din concursul de infractiuni va ramine doar cea referitoare la parasirea de la locul accidentului.

Este a doua postare pe probleme strict juridice in care emiteti opinii desi nu cunoasteti domeniul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului unait unait Am si eu o mare nedumerire: - am avut un accident rutier soldat cu victime , in anul 2011 (luna mai) am primit verdictul...evident cu anularea permisului de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului Marius... Marius... Buna ziua, Pe data de 30.07.2009 am accidentat un biciclist care circula pe drumul cu prioritate (ma grabeam la servici) l-am ajutat sa se ridice si l-am ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava din culpa si parasirea locului accidentului soso29 soso29 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamare corporala grava din culpa,acuma sunt invinuit si de parasirea locului accidentului.inca nu a ... (vezi toată discuția)