avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primaria nu raspunde, unde pot sa adresez o plangere?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primaria nu raspunde, unde pot sa adresez o plangere?

Am o problema cu primaria din Iasi, si anume: Am un teren extravilan si inpreuna cu alti vecini am contactat un arhitect pentru PUZ (pt a fi intavilan si apoi sa construim casa). Acesta a facut o tema de PUZ pe care a depus-o la primarie din august anul trecut. Din cate ne-a spus initial nu trebuie sa dureze mai mult de o luna aprobarea temei PUZ-ului, iar tot PUZ-ul undeva pe la 6 luni. Problema e ca de atunci tot ne certam cu primaria pentru a da un raspuns (afirmativ sau negativ - doar sa dea unul). In prima faza a cerut sa corelam cu alte PUZ-uri din zona. Cand am cerut PUZ-urile din zona raspunsul a fost ca nu mai este nici unul. Apoi ni s-a cerut sa corelam cu o tema de studiu facut de cineva (nu PUZ). Am facut si acest lucru si sunt 2 luni de atunci si nu a venit nici un raspuns. La cine pot face reclamatie pentru aceasta, caci este bataie de joc. Sunt termene care trebuiesc totusi terminate.
Din cate am inteles este o comisie formata din consilieri locali din partea partidelor politice care dau aceste avize si care se intalneste o data la 3 saptamani. Cui ma pot adresa, caci este totusi inadmisibil ca la o cerere sa nu dea un raspuns nici dupa 7 luini.
Puteti sa urmati procedura contencioasa. Sa depuneti cerere, daca dupa 30 zile nu primiti raspuns sau primiti un raspuns de care nu sunteti multumit, faceti plangere la institutia superioara iar daca nici atunci nu primiti raspuns/ raspuns nefavorabil , ii actionati in instanta de contencios administrativ.
Este intradevar o procedura greoaie dar asta-i legea. Consultati un avocat.
Stimate repondent,
Care este organul administrativ superior primariei? Ca sa nu se bajbaie, nu este nici Prefectura, nici Consiliul Local, nici Guvernul, nici MIRA. Poate altul, pe care nu-l stiu eu. Daca-l stiti, enuntati-l, odata si cu baza legala.
Stimate domn,

Nu va elibereaza primaria PUZ-ul, ci consiliul local, daca proiectul( nu ati dat detalii, deci nu va pot da amanunte) este de interes local. Pana la aprobare, de regula, proiectul trece printr-o comisie de specialitate coordonata de Consiliul local.
Legea 350/ 2001 este cea care reglementeaza aceasta situatie si Legea 215/2001.
Veti observa ca aveti dreptul la raspuns in 30 de zile de la depunerea cererii. In rest, pentru amanunte, consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proiect fe - uat roxana75 roxana75 Buna ziua, Se poate contesta un proiect aprobat din FE, beneficiar fiind o autoritate publica, de catre un tert - persoana fizica/gup de persoane direct ... (vezi toată discuția)
Cerere de trecere in intravilan ! caraybean caraybean La inceputul anului 2008, ian., am cumparat un teren extravilan. Persoana de la care cumparasem terenul ne-a"asigurat" ca se trece fara problema in intravilan; ... (vezi toată discuția)
P.u.z. legal sau ilegal? ceparudaniel ceparudaniel Buna ziua, sunt posesorul unui teren de 350 m2 pe care vreau sa construiesc o casa P+M dar cand am ajuns la primarie mi s-a spus ca in acea zona sunt prevazute ... (vezi toată discuția)