Din vanitate se poate face contestatie, gresita mentiune a textelor din actul normatic incalcat poate duce la nulitatea p;rocesului verbal de contraventie.
Sa inteleg ca este mai bine sa achit cv amenzii, am gresit platesc , iar daca omul legii a gresit si contest dau dovada de vanitate? Nu ma deranjeaza suma - ma deranjeaza foarte mult atitudinea politistului care m-a luat peste picior ca nu cunosc faptul ca nu e permisa folosirea luminilor de ceata, iar el nu stie sa-si faca meseria. Daca se prezenta si se adresa normal nici nu mai citeam procesul verbal , plateam direct . Posibil sa nu vad eu lucrurile f. clar.
Este dreptul dvs. sa formulati contestatie daca considerati ca agentul constatator a depasit limitele legii si dvs. ati fost corect.
Atentie ! In termen de 15 zile de la data emiterii procesului-verbal si, in cazul in care redactati singur contestatie, aveti grija sa fiti scurt, la obiect, altfel, plictisiti judecatorul si va respinge contestatia.
Am gresit ca nu am avut permis conducere la mine si luminile de ceata aprise. Agentul constatator a gresit la randul lui prin fapul ca nu a respectat conduita(nu s-a prezentat , ton superior si zeflemitor), nu a incadrat corect fapta de a circula cu luminile ceata aprinse , a gresit datele personale din procesul verbal. Moral ce e corect, inteleg greseala omului legii si inchid ochii (el nu a inteles greseala mea) - platesc ameda, contest amenda sau platesc amenda si fac un memeoriu domnului agent ?
Art. 180. - (1) În cazul în care constatã încãlcãri ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 1A, care va
cuprinde în mod obligatoriu: data, ora si locul unde este încheiat; gradul profesional, numele si prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta contravenientului, numãrul si seria actului de identitate ori, în cazul cetãtenilor strãini, al persoanelor fãrã cetãtenie sau al cetãtenilor români cu domiciliul în strãinãtate, seria si numãrul pa.aportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberãrii acestuia si statul emitent; descrierea faptei contraventionale, cu indicarea datei, orei si locului în care a fost sãvârsitã, precum si arãtarea tuturor împrejurãrilor ce pot servi la aprecierea gravitãtii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabile.te si se sanctioneazã contraventia; numãrul punctelor-amendã aplicate si valoarea acestora, posibilitatea achitãrii de cãtre persoana fizicã, în termen de cel mult douã zile lucrãtoare, a jumãtate din minimul amenzii prevãzute de actul normativ, sanctiunea contraventionalã complementarã aplicatã si/sau mãsura tehnico-administrativã dispusã; indicarea societãtii de asigurãri, în situatia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a cãii de atac, semnãtura agentului constatator si unitatea de politie la care se depune plângerea.
Parerea mea ar fi sa faceti plangere la Judecatorie ... neincadrarea corecta a faptei, corespunzator articolului din lege atrage nulitatea PV.