Pai trebuie sa va hotariti in textul plingerii contraventionale (nu contestatie) ce doriti.
Daca incadrarea e gresita, eliminati partea aia cu :
"Cu toate acestea prin incadrarea gresita a faptei in cadrul legislativ de catre agentul constatator mi se creaza un prejudiciu si solicit instanței de judecată să dispună înlocuirea sancțiunii amenzii cu avertismentul, în baza disp. art. 21 din OG nr. 2/2001.
Totodata luand in considerare gradul redus de pericol al faptei consemnate de agentul constatator, aceasta avand loc pe un drum judetean ......, drum aflat intr-o stare de degradare ce prezinta multe denivelari si gropi, cu trafic redus, aproape inexistent in acel interval orar, luminile de ceata au fost folosite ca un mijloc de imbunatatire a vizibilitatii pentru evitarea acestor gropi.
Astfel, potrivit disp. art. 21 al. (3) din OG 2/2001, Sancţiunea se aplică în limitele prevăzute de actul normativ şi trebuie să fie proporţională cu gradul de pericol social al faptei săvârşite, ţinându-se seama de împrejurările în care a fost săvârşită fapta, de modul şi mijloacele de săvârşire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum şi de circumstanţele personale ale contravenientului şi de celelalte date înscrise în procesul-verbal, iar potrivit art. 7 al. (3), Avertismentul se poate aplica şi în cazul în care actul normativ de stabilire şi sancţionare a contravenţiei nu prevede această sancţiune.
Avertismentul este cea mai blândă sancţiune contravenţională principală. S-a constatat că în practică, agenţii constatatori abuzează prin aplicarea de amenzi contravenţionale chiar şi celor mai neînsemnate contravenţii cu toate că ar fi mai indicat să uzeze mai mult de sancţiunea contravenţională a avertismentului.
În concluzie, solicit admiterea plângerii contravenționale, anularea procesului verbal de contravenție seria –——- nr. –——– din –————- și exonerarea de plata amenzii contravenționale. În subsidiar, solicităm înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea mai ușoară a avertismentului."
Solicitati fara echivoc, anularea PV de contraventie.
Nu scrieti romane, judecatorii nu le citesc, aratati exact continutul articolului gresit, in contradictie cu descrierea faptei:
108/1/c/:
6. folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere».
[ link extern ]
Un exemplu de model de plingere contraventionala (mai cautati si altele, pe internet gasiti ) :
[ link extern ]
Nu uitati sa atasati copii cit mai lizibile a PV.
Plingerea si inscrisurile atasate - copie PV, taxa de timbru (toate in 2 exemplare) se depun la judecatoria mentionata in PV (judecatoria de care apartine inspectoratul de politie respectiv) .
[ link extern ] /