avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SE POATE RENUNTA LA O PARTE DIN MOSTENIRE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SE POATE RENUNTA LA O PARTE DIN MOSTENIRE?

BUNA SEARA,
Ma intereseaza daca la o succesiune dezbatuta la notar se poate renunta la o parte din cota unui mostenitor in favoarea altuia, sau daca se poate face schimb intre parti;(de ex.partea de teren intravilan in schimbul partii de teren extravilan).
Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:26, 24 Martie 2011
Se poate renunta numai la toata mostenirea .
Mostenitorii pot sa nu accepte mostenirea in termenul de 6 luni, dar atunci toata partea lor va fi impartita intre toti ceilalti mostenitorii acceptanti .
Dupa eliberarea certificatului de mostenitor acestia pot face partaj voluntar la notar, daca se inteleg sau in instanta de judecata daca nu se inteleg .
Multumiri pentru raspunsuri. O seara placuta.
Daca in instanta in cererea de chemare in judecata a fost solicitata numai dezbaterea succesiunii,se poate cere si partajul sau trebuie deschis un nou proces?

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor Luca Dorina Luca Dorina Buna seara, Am o mare nedumerire de ordin juridic. Pe scurt, in urma decesului bunicilor a ramas o mostenire ce consta intr-o suprafata de teren extravilan ... (vezi toată discuția)
Tarife notariale, mostenire iove iove Care sunt tarifele practicate de catre notari la efectuarea unei sucesiuni notariale? (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)