avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... declaratie accident politie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

declaratie accident politie

acum 3 luni am avut un accident de circulatie (cu avarii usoare) si nu l-am declarat la politie, ci am facut const amiabila, cei de la asig. mi-au trimis instiintare ca se fac investigatii cu privire la producerea accidentului. mai pot sa merg dupa atata timp la politie sa declar si acolo cum s-a intamplat?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:35, 26 Martie 2011
Fac investigatii cu privire la modul cum s-a intamplat si ce avarii au rezultat ca sa stie daca despagupesc sau nu.
Nu are legatura cu politia,
In cel mai rau caz nu va despagupeste pe dv sau pe cel pagubit.
La politie se merge de regula cand cei implicati in accident nu se inteleg amiabil asupra vinovatiei
Daca imprejurarile sunt incerte sau ridica semne de intrebare , asiguratorul are dreptaul sa faca investigatii. Este prevazut acest drept in norme , iar termenul maxim este de 90 de zile de la producerea accidentului , iar daca fac asemenea investigatii sunt obligati sa va instiinteze . In consecinta procedura lor este legala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul rca poate desfasura investigatii in cazul in care politia a facut p.v.? Stef0n Stef0n Dupa aproape o luna de zile am fost instiintat de asigurator ca nu se poate da acceptul de plata decat dupa finalizarea verificarilor suplimentare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Accident, vinovatul nu vine sa dea declaratie la asigurator alexandrugigirtu alexandrugigirtu Buna ziua, Am avut un accident usor, am facut amiabila cu vinovatul si m-am dus la asiguratorul lui. Am facut dosarul urmand ca vinovatul sa dea o ... (vezi toată discuția)