avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... facultatea cu durata 3 ani se considera de lunga ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

facultatea cu durata 3 ani se considera de lunga durata?

Va rog daca daca ma poate lamurii cineva : absolventii facultatii ASE 2008 cu durata de 3 ani , pot considera aceste studii ,,superioare de lunga durata ,, deci pot ocupa functii in care fisa postului necesita absolventi cu studii superioare de lunga durata , doar cu licenta fara a mai face master?
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 08:43, 19 Iunie 2008
Va rog sa nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi intrebare. Multumesc!
Facultatea cu durata de 3 ani se considera de scurta durata
Nu sunt studii de scurta durata (fostele colegii) ci sunt studii superioare de lunga durata, fara a fi necesar masterul. Si la Fac. de Drept este la fel. Cei cu 3 ani pot profesa ca si c.j, pot da ex in magistratura etc.
Potrivit Legii nr.84/1995, invăţământul universitar de scurtă durată este de 3 ani şi este organizat în colegii universitare, în cadrul instituţiilor de învăţământ universitar de lungă durată.
Legea 84/1995 s-a modificat odata cu semnarea Tratatului de la Bologna. Colegiile universitare au intrat in lichidare din 2005 (deci numai exista). Facultatile care inainte aveau 4 ani acum sunt de 3 ani. De fapt, prin semnarea Tratatului de la Bologna Romania a aderat la sistemul de credite (creditele minime pt absolvirea unei facultati - 180). Daca vrei iti mai dezvolt dar cred ca este suficient. Stiu ce vorbesc sunt cj la o universitate.

Alte discuții în legătură

Studii superioare sau studii superioare de scurta durata CYF CYF Am un candidat la concurs care a terminat studiile superioare cu durata de 3 ani. Pe ce post poate fi incadrat? S sau SSD. Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)