avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Societate civila sau birou? URGENT
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Societate civila sau birou? URGENT

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Eu nu am studii juridice si nu stiu ce sa aleg. Am terminat un curs de mediatori si acum trebuie sa ma autorizez si trebuie sa aleg intre doua lucruri: birou de mediere su societate civila de mediatori. Nu stiu ce implica societatea civila de mediatori si care ar fi capitalul pentru aceasta societate? Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 23:31, 18 Aprilie 2011
Alegeti biroul de mediator. Implica mai putina bataie de cap.
Multumesc frumos ptr raspuns. Dar tot nu am inteles ce implica societatea civila.
Societatea civila profesionala este formata din 2 sau mai multi mediatori care contribuie in natura si / sau in numerar la constituirea unui capital social in vederea desfasurarii activitatii profesionale. In afara acestora mai pot activa mediatori colaboratori, sau mediatori angajati in interiorul profesiei.
Raportul civil se naste intre clienti si societatea civila profesionala, serviciile profesionale urmand a fi indeplinite cu acordul clientilor de oricare dintre mediatorii asociati sau angajati.
Societatea civila este o organizatie neguvernamentala, in care activitatea de mediere poate fi desfasurata pe baze contractuale de oricare din formele de exercitare a profesiei de mediator. Este mai degraba o modalitate de colaborare decat o forma propriu -zisa de exercitare a profesiei.
Contractul de societate civila profesionala si statutul ei se incheie in forma scrisa intre mediatorii asociati, urmand a fi comunicat Consiliului de mediere impreuna cu statutul, in vederea inregistrarii.
Trebuie urmarit cu atentie, sa nu se produca conflicte de interese prin medierea de catre un asociat a unei persoane care este clientul altui asociat.
In ceea ce priveste posibilitatea conlucrarii dintre mediator si organizatia nonguvernamentala, aceasta consta in deferirea unor conflicte de catre organizatii, unor anumiti mediatori. In aceasta situatie s-ar putea pune problema daca organizatia respectiva trebuie sa garanteze competenta mediatorului si daca poate raspunde pentru eventualele incalcari de catre avesta a obligatiilor sale.

Dupa cum observati constituirea si functionarea unei societati civile profesionale implica mai multe probleme si se justifica doar atunci cand medierea va functiona foarte bine, cand cazurile supuse medierii vor fi atat de multe incat un mediator nu ar face fata singur.

De aceea v-am recomandat infiintarea, cel putin pentru inceput, a unui birou de mediator, stiut fiind ca oricand va puteti schimba optiunea pentru una din formele de exercitare a profesiei de mediator, cu obligatia instiintarii Consiliului de mediere.
Va multumesc inca o data pentru mesaj. Ne-am gandit la varianta societatii civile in conditiile in care noi suntem doi mediatori si am vazut ca se practica aceasta forma de asociere. Va rog daca puteti sa-mi mai spuneti care este capitalul care il implica o societate civila? Exista o suma fixa de bani pentru constituirea capitalului social?
Inca o data mii de multumiri...
Chiar daca sunteti 2 mediatori nu ar fi nevoie sa infiintati o societate civila. Ati putea fi mediatori asociati in cadrul unui birou. Dar daca dvs, vrei societate civila, este optiunea dvs.
Nu cunosc exact cat este capitalul social, posibil 600 lei, ca in cazul asociatiilor, dar va puteti interesa la Registrul comertului.

Alte discuții în legătură

Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet mediere! andreeagherasim andreeagherasim Care sunt pasii de deschidere a unui cabinet de mediator, bineinteles dupa absolvirea cursului si cat te costa sa deschizi un astfel de cabinet? (vezi toată discuția)
Mediere, profesia de mediator Dani@ Dani@ In ce conditii pot deveni mediator?Care sunt etapele si conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a putea deschide un cabinet de mediere?Este necesar ... (vezi toată discuția)