avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere, profesia de mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere, profesia de mediator

In ce conditii pot deveni mediator?Care sunt etapele si conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a putea deschide un cabinet de mediere?Este necesar sa am studii juridice sau pot deschide cabinet de mediator cu un partener avocat?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
Dani@, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:56, 19 Februarie 2014
"Poate deveni mediator persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are capacitate deplină de exerciţiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani;
d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activităţi;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii, sau un program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditate conform legii şi avizate de Consiliul de mediere;
g) a fost autorizată ca mediator, în condiţiile prezentei legi."

Nu aveti nevoie de studii juridice, doar superioare. Primul pas este parcurgerea unui program de formare initiala autorizat de Consiliul de mediere. Ulterior solicitati autorizarea intr-una dintre formele de exercitare a profesiei permise. Gasiti mai multe pe pagina web a Consiliului de mediere: www.cmediere.ro.

Nu se pot deschide cabinete asociate cu alte profesii. Formele de desfasurare a activitatii de mediator sunt prevazute la art 22 Lg 192/2006.
ART. 22
(1) Mediatorii îşi pot desfăşura activitatea în cadrul unei societăţi civile profesionale, al unui birou în care pot funcţiona unul sau mai mulţi mediatori asociaţi, cu personalul auxiliar corespunzător, sau în cadrul unei organizaţii neguvernamentale, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Mediatorul sau mediatorii asociaţi, titulari ai unui birou, pot angaja traducători, jurişti, alt personal de specialitate, precum şi personal administrativ şi de serviciu necesar activităţii de mediere.
(3) În exercitarea profesiei, mediatorii autorizaţi pot fi angajaţi cu contract individual de muncă numai în cadrul formelor prevăzute la art. 22 alin. (1).

Daca nu aveti studii juridice puteti angaja un jurist, sau puteti incheia un contract de asistenta juridica cu un avocat, alt avocat decat cel care va reprezenta in instanta clienti de-ai dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Nelamurire loc desfasurare activitate mediator bianca.bonnie bianca.bonnie Buna ziua, Stiind ca, prin Decizia nr.938/7 iulie 2011 a Curtii Constitutionale, decizie ramasa definitiva si obligatorie, s-a statuat ca avocatii, notarii si ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet mediere! andreeagherasim andreeagherasim Care sunt pasii de deschidere a unui cabinet de mediator, bineinteles dupa absolvirea cursului si cat te costa sa deschizi un astfel de cabinet? (vezi toată discuția)