avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... orice sfat e binevenit!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

orice sfat e binevenit!!!

am absovit anul trecut facultatea de drept si pana in momentul de fata nu am realizat nimic cu viata mea , nu mi-am gasit nici macar un loc de munca..., sunt total dezorientata ...iar orice decizie as lua trebuie sa tin cont de faptul ca nu prea pot sa stau mult timp departe de casa (anume craiova), din anumite motive. m-am gandit sa incerc anul acesta la SNG ,dar nu stiu cum se desfasoara activitatea in cadrul SNG? ma poate lamuri cineva care cunoaste cum sta treaba cu cursurile sau activitatile desfasurate aici?
orice alta indrumare e binevenita si utila pentru mine!
cu tot respectul va multumesc!
bine ar fi, sa nu mai folosesti initiale!

sa stii ca multi fac dreptul, dar putin il pot practica! cand tanarul se decide sa urmeze o facultate de drept, trebuie sa se gandeasca ce va face cand termina? daca nu esti atras de drept, nu ai de ce sa-l urmezi. profesandu-l poti avea cele mai mari satisfactii dar in caz contrar poti avea cosmarul vietii tale: lipsa de bani, cazuri pierdute... asa cum au colegi care traiesc numai din oficii.
sigur, nu stiu si nici nu vreau sa stiu cum este sa traiesti momente de cosmar, cand profesezi dreptul. eu una l-am iubit, l-am facut cu pasiune (intr-adevar m-am indragostit de drept, studind niste carti de drept ale bunicilor) in fine... eu ma semnam av... inca din clasa 6, am si acum caietele... acum, nu stiu cum sunt...dar caut sa ating perfectiunea in avocatura (deocamdata varsta nu-mi prea permite)...
in alta ordine de idei, trebuie sa stiti ca avocatura are costuri IMENSE : carti deosebit de scumpe, taxe barou, taxe fisc, taxe asigurari de sanatate, alte asigurari de profesie... pe care daca nu ai sprijin financiar...nu prea le poti sustine.

in concluzie...ori faci ceva pana la capat...ori daca nu esti in stare, nici nu te apuca...

eu una, ii admir pe : romascanu, elis... mai sunt si altii, scuze ca i-am omis, despre care am constatat ca nu au numai cunostinte juridice ci si logica juridica... asta e mare lucru.

pe tine te sfatuiesc, sa mai faci ceva postuniversitar, sa te perfectionezi intr-o ramura de drept ca sa te poti angaja mai usor... vezi ca prin nepractica, notiunile se cam uita...#-o

am citit pe un topic, ca examenul la grefieri este usor SNG

va pup- av. m vasilescu
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2008
ContSters20980, utilizator
Aceasta profesie presupune o perpetua perfectionare, de aceea va trebui sa va daruiti ei mult din timpul dvs. liber, cu toate acestea daca nu doriti sa excelati in domeniu, va puteti gasi un post mai usor in cadrul unei primarii sau a unei firme mai mici si fara pretentii deosebite.
da,timpul e relativ=D>
Nu o lua si tu asa in tragic.... este o perioada mai grea dar trebuie sa stii ce anume vrei s afaci. Nu e musai sa te faci avocat sau jude sau profesii dintr astea fixe si clasice. Eu am multi colegi de facultate care lucreaza la firme de consultata financiar (s-au specializat in cadrul si pe banii firmei), alti colrgi care s-au orientat spre armata .. se plateste bine si intri direct cu grad maricel, Important este sa facii ceea ce iti place, si daca dreptul nu reuseste orienteaza te spre altceva. Altfel, dupa cum bine a spus colega, vei suferi foarte mult si va fi cosmarul vietii atle sa faci ceva ce nu iti place. Iti doresc mult succes si sa iei o decizie inteleapta
Scoala Nationala de Grefieri realizeaza atât pregatirea profesionala initială a viitorilor grefieri, cât şi pregătirea profesională continuă (perfecţionarea grefierilor şi a celorlalte categorii de personal auxiliar de specialitate care funcţionează în instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea), având următoarele obiective:
- formarea si dezvoltarea motivatiilor si a atitudinilor (intelectuale, psiho-sociale, axiologice) necesare exercitării profesiei de grefier;
- însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor specifice, astfel cum acestea sunt reglementate în legislaţia actuală, dar şi în perspectiva evoluţiei acestei profesii.

Alte discuții în legătură

Elev liceu interesat de avocatura de business Vlad_93 Vlad_93 Buna seara, Sunt elev in clasa a 11-a in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase colegii din capitala. Am decis ca este timpul sa aleg pe ce drum sa o ... (vezi toată discuția)
Sng - meritã încercat !! zz-man zz-man Sng înseamnă ªcoala Naţională de Grefieri şi puteţi ajunge grefieri. Sunt unul care încearca an de an la INM - până acum fără succes. Anul ... (vezi toată discuția)
De ce nu avem dreptul sa dam si noi, cei fara studii juridice, la sng? miselina miselina Buna ziua. Am o intrebare care ma macina de ceva timp: de ce nu avem dreptul sa dam si noi , cei fara studii juridice , la SNG ? Dupa cate stiu eu , ... (vezi toată discuția)