avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotararea de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotararea de divort

Buna! am divortat anul trecut,2010,in decembrie,in martie 2011 am primit o comunicare prin posta cu hotararea de divort.Toate bune doar ca,atunci cand am fost la politie sa-mi schimb buletinul ,acea hotarare de divort nu a fost valabila pentru ca nu era definitiva si irevocabila.Ce trebuie sa fac in continuare pentru a avea o hotarare definitiva si irevocabila?Va multumesc anticipat :vishenka:
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:35, 25 Martie 2011
Probabil nu tgrecuse termenul de apel. Mergeti cu sentinta la judecatorie si cereti legalizarea mai multor exemplare cu mentiunea def.si irevocabila ,pt.ca va vor trebui toata viata .
Mergeti la sfarsitul lui aprilie la registratura instantei, cu o copie dupa sentinta, un timbru judiciar de 0,15 lei si dupa ce achitati o taxa de timbru de 2 lei ( la admin. financiara), faceti o cerere pt inscrierea mentiunilor "definitiva" "si irevocabila".
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila! catalin83 catalin83 fiti amabil;in cazul in care trebuie sa-mi schimb buletinul(CI),la politie este nevoie de sentinta de divort definitiva irevocabila?sau merge si cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? danyela78 danyela78 buna ziua divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Sentinte divort si partaj ysis81 ysis81 buna ziua. In urma divortului si partajului am investit sentintele ca fiind definitive, am primit exemplarul cu stampila si timbru, dar oficiul de cadastru la ... (vezi toată discuția)