avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburarede posesie sau altceva ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburarede posesie sau altceva ?

Parintii decedatii amindoi ,a ramas printre alte bunuri mobile si un imobil cu o supr de 74.29 + teren aferent 400 de mp conf unui contr de -vinzare cumparare,dar care faptic nu este atat intrucat dupa moartea tatalui unul dintre vecini a intrat cu gardul cca 1 m catre curtea noastra. .Vanzatorii au instrainat catre parintii mei acesata suprafata dar contractul de vanzare-cumparare are o schita anexa ca parte integranta la contract ,schita care are ca suprafata teren aferent de 510 mp,deci o diferenta de 110 mp.Pe contract scrie ca este insotit de schita anexa , iar pe schita de asemenea scrie ca este parte integranta a contr de vinz.- cump.

Ce se poate face in acest caz?Eu si sora mea am deschis succesiunea ,am facxut partaj voluntar, SI A LUAT IN CALCUL Asa cum scrie in act ,sdica si sachita, dar la masuratoare este mult mai putin.


Doresc sa faC O ACTIUNE IN INSTANTA DAR CE concret sa cer?Pe unde a luat vecinul nu este nici curtea lui este de fapt o poteca cu drept de servitute ,de accers lasata de vechii proprietari,pe care vecinul a inchis calea de acces si a luat si din curtea noastra.este valabil numai actul cu ce 400 de mp sau cu 510mp .?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:41, 28 Martie 2011
Actiunea pt. tulburarea de posesie se prescrie in termen de 1 an de la tulburare. Cand a incaput tulburarea de posesie?
puteti promova o actiune in revendicare.
Actiune in granituire si revendicare-ca parat , vecinul respectiv.Poteca cu drept de servitute este inscrisa in C.F-in favoarea caror fonduri a fost constituit dreptul de servitute pe aceasta poteca?Este domeniul public al comunei, orasului?
In cadrul actiunii indicate, se vor analiza actele de proprietate ale d-voastra si ale vecinului, si pe baza unei expertize topografice, se va constata cine are dreptate.
Potecas apartine domeniului public nu a fost constituit in favoarea nimanui dreptul de servitute.Acum mai recent am afglat de la aLTI VECINI CA DE FAPT VECINUL CARE A INCHIS POTECA SI TERENUL NOSTRU ARE UN ACT IN INDIVIZIUNE CU FRATELE SAU.aCESTIA S-AU CERTAT SI FRATELE NU L-A MAI LASAT SA TEREACA.eL NU TREBUIA SASE JUDECE CU FRATELE SAU SA-I LASE DRUM DE ACCES SI SA NU INCHIDA POTECA CARE ERA DRUM PUBLIC?,PRACTIC POTECA FACEA TRECEREA DE PE O STRADA PE ALTA.
Un avocat care sa vada actele si sa va reprezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie? gina vornicu gina vornicu Buna ziua! Sunt medic de familie in rural si vecinul cladirii dispensarului unde imi desfasor activitatea a ocupat abuziv acum 5 ani 300 mp din terenul ce ... (vezi toată discuția)
Drum servitute mihai13d mihai13d Buna ziua am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)