avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de locatari abuzuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de locatari abuzuri

buna ziua am o nelamurire la asociatie de locatari nea inpus sa platim caldura pe care nu o avem ,,,proprietar locuiesc la et4 si am centrala de incalzire caloriferele vechi au fost scoase si tevile sudate sa facut si un control cu angajata de la asociatie si o persoana autorizata din partea apatermului si sa facut verificarea debransari saconstatat ca nu avem tevi care trec prin apartament de caldura ,,de opt ani suntem debransati si anul acesta nea pus sa platim o suma de bani pentru caldura in fiecare luna icepind de la 10 ron 29 ron 34ron martie si creste in continuare eu stau la et4 ultimu etaj din 19 apartamente 14 sunt cu centrale de apartament vreau sa stiu daca suntem obligati sa platim cea ce nu avem vreau un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:24, 26 Martie 2011
Daca locuiti intr-un bloc in care apartamentele conectate la sistemul centralizat de incalzire au repartitoare se aplica Ordinul 343/2010 al presedintelui ANRSC prin care toti proprietarii sunt obligati sa participe la plata caldurii la comun proportional cu suprafata apartamentului.
Din factura de caldura se extrage 30% in lunile dec, ian, febr. Aceasta suma se repartizeaza tuturor, indiferent ca aveti sau nu aveti tevi verticale in apartament. In aceste blocuri se va face inventarierea intregii infrastructuri si atunci poate va rezulta un alt procent decat acesta.
In celelalte luni procentul este de 50%.

Daca blocul nu are apartamentele contorizate cu repartitoare, atunci impartirea caldurii la comun se face dupa cum se decide in asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea energiei termice 2010-2011 ? BEN46 BEN46 Cum se repartizeaza energia termica avind in vedere urmatoarele : 1. repartitoare de caldura in camere pe calorifere 2. baie , 2 coloane de ... (vezi toată discuția)
Contributie la plata cheltuielilor pentru incalzire. constantin asandei constantin asandei Situatie: bloc cu P+4, spatiile comune cu caloriferele debransate, apartamentele prevazute cu repartitoare de costuri; incalzirea apartamentelor se realizeaza ... (vezi toată discuția)
Am repartitoare!!! liviacodru liviacodru Am repartitoare ( nu eu am vrut) si au venit sa calculeze dimensiunea tevii prin care trece caldura.Locuiesc la etajul 1, si am inteles ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)