avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor al asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor al asociatiei de proprietari

Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a deveni cenzor intr-o asociatie de proprietari?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:51, 29 Martie 2011
In HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 se spune:
Art. 19. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori urmareste si asigura respectarea legalitatii in administrarea bunurilor materiale si a fondurilor financiare ale asociatiei de proprietari.
(2) Comisia de cenzori este formata dintr-un numar impar de membri, care trebuie sa aiba cel putin studii medii.
(3) Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege comisia de cenzori, atunci adunarea generala va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.

- Comisia de cenzori este formata dintr-un numar impar de membri, care trebuie sa aiba cel putin studii medii.
- Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege comisia de cenzori, atunci adunarea generala va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de pnopnietari, persoana fizica or juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.
- Cenzorii aIesi ai asociatiei de proprietari pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat.
- Cenzorul angajat sau contractat din afara asociatiei de proprietari poate fi remunerat
- Nu pot ocupa functii in comitetul executiv si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie, pana la gradul al 4-lea inclusiv.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
LocatarB, utilizator
LocatarB a scris:

- Nu pot ocupa functii in comitetul executiv si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie, pana la gradul al 4-lea inclusiv.


unde se regaseste aceasta regula ? sint direct interesat sa aflu acest raspuns, in cadrul asociatiei noastre fiind incalcata aceasta prevedere
In HG 1588/2007, normele de aplicare a legii 230/2007 prevad aceasta incompatibilitate:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
B. Obligaţii:
i) nu pot ocupa funcţii în comitetul executiv şi în comisia de cenzori membri având grade de rudenie, până la gradul al 4-lea inclusiv.
La noi in bloc, unul dintre soti este presedinte al comitetului executiv iar celalalt este cenzor... Credeti ca este moral, corect si legal?

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Cati cenzori poate avea o asociatie de proprietari??? stelutamaria stelutamaria buna ziua tuturor. in L 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari la art. 21 alin.1este prevazut : La adunarea ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)