avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare.
Multumesc
Da aveti nevoie de cenzor conform legii 230/2007 Art.21.(1)
Orice asociatie de proprietari, indiferent de numarul de apartamente, trebuie sa aibe un cenzor sau o comisie de cenzori.
Vedeti prevederile art. 21. - (1) din Legea 230/2007
"La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori"
Activitatea curenta a asociatiilor de proprietari incumba inclusiv documente financiar-contabile a caror legalitate este vizata de catre cemzor/comisia de cenzori din cadrul asociatiei de proprietari
Legea nr 230/2007 art21 *2 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007 art 19,20,prevad obligativitatea existentei de cenzor/comisie de cenzori,indiferent de numarul de apartamente care alcatuesc asociatia de proprietari
Unde pot gasi cele 2 acte actualizate.
Multumesc.
Dati cautare pe net,Legea 230/2007 si HG nr 1588/2007.

Alte discuții în legătură

Cenzor asociaþii de proprietari arondoru arondoru Dacă cenzorul asociaţiei de proprietari nu face parte din asociaţia respectiva ce forma de contract trebuie sa întocmeasca asociaţia pentru serviciile de ... (vezi toată discuția)
Alegerea cenzorilor Mihaflorica Mihaflorica In adunarea generala din primul trimestru al anului s-a ales comitetul executiv presedinte si 2 vicepresedinti.Cenzorii sint parte din comitetul executiv?Cum ... (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)