Am si eu o problema cu actuala sotie, eu sunt din Braila dar sunt casatorit cu ea in judetul Arad, acum am locatie acolo ca mi`am schimbat buletinul, acum vrem sa ne despartim, dar ea nu vrea sa ne despartim pe cale amiabila la primarie.Daca ea intenteaza proces de divort, si eu nu ma prezint acolo la Arad, se poate ca instanta sa ne desparta fara a ma prezenta ?Ca eu nu am posibilitatea sa ma deplasez mereu acolo pentru ca nu stiu ce ii poate capul.Mai pe intelesul tuturor, ce se intampla daca nu ma prezint la proces, se amana mereu pana ma prezint sau ne despart din oficiu ?
Sau, daca vreau sa bag cererea de divort, pot sa o fac fara martori ?Ca am vorbit cu o persoana si mia zis ca imi trebuie 2 martori.
dvs aveti posibilitatea sa depuneti intampinare prin care sa specificati ca sunteti de acord cu desfacerea casatoriei si nu va mai fi nevoie sa va prezentati la fiecare termen de judecata.
Instanta competenta in desfacerea casatoriei este judecatoria in a carei raza teritoriala au avut ultimul domiciliu comun sotii.
Astfel, daca sotia dvs. va depune actiunea de divort, este suficient ca procedura de citare cu dvs. sa fie legal indeplinita si in aceste conditii indiferent daca dvs. va prezentati sau nu, sotia dvs. poate sa propuna si sa administreze probe din care sa rezulte ca actiunea este intemeiata, respectiv ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si astfel casatoria se va desface.
In privinta formularii de catre dvs. a actiunii de divort, va trebui evident sa o depuneti tot la aceeasi instanta competanta teritorial iar fara probe in dovedirea actiunii de divort-adica martori, nu veti putea divorta.
Puteti divorta la instanta prin acordul partilor, caz in care nu va mai fi nevoie sa adminstrati probe pentru dovedirea motivelor de divort.
eu am avut o situatie identica cu a ta si am bagat o cerere reconventionala cum sant de acord sa divortez si sa desfacut divortul de comun acord dar trebuie sa te prezinti pt sa semnezi consulta un avocat eu am avut avocat si ma ajutat mult ma-m prezentat sa semnez dupa care procesul a decurs si fara prezenta mea (minori reincredintare ) si am castigat=D>
Actiune divort
INFORMAT
Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)
Divortul
gabygaby202000
Buna ziua ! As dori sa intreb pe cineva, urmatoarea problema : Sunt casatorit, si am doi copii minori. In cazul in care sotia intenteaza actiune in instanta de ... (vezi toată discuția)