Buna ziua,
Mama mea a lucrat intr-o intreprindere chimica, beneficiind de grupa a IIa de munca. In 1987 a fost pensionata de boala , in 1992 a trecut la pensie pentru limita de varsta. Desi dupa cate stiu HGR 559 / 1990 s-a aplicat incepand din acest an, mamei mele nu i s-a marit pensia. A facut cerere la Casa de pensii teritoriala iar raspunsul este evaziv: cum ca s-ar fi aplicat aceasta lege la pensionare. Dar mama mea nu a primit nimic in plus la pensie.
Ma puteti lamuri de ce?
Cu multumiri,
Imi pare rau, nu inteleg ce doriti sa intrebati. HG nr. 559/1990 a fost abrogata prin HG nr. 261/2001, asa ca nu avea cum sa se aplice "incepand din acest an".
Daca va referiti la punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca, punctaj care s-a acordat in februarie - martie 2011 in temeiul art. 169 din Legea nr. 263/2010, va rog sa precizati care este stagiul complet de cotizare care apare in ultima decizie de pensie a mamei dvs. si care este data nasterii acesteia.
1-Daca stagiul complet de cotizare este de 30 de ani nu este in regula.Acesta era valabil pentru barbati la acel timp(1992).
2-Sper ca nu ati facut confuzie cu total stagiu de cotizare.Mai verificati inca odata.
3-In luna februarie 2009 vi s-au aplicat prevederile O.U.G.100/2008 ?Adica ati beneficiat de o majorare de punctaj si implicit de pensie ?
Pe decizia finala de pensie a mamei mele este trecuta o vehime de 32 ani 1 luna 25 zile.
A lucrat in industria chimica - deci s-a recunoscut cf. cartii de munca grupa a IIa; Vechime efectiva: 1955 - 1987
din 1987 pana in 1990 aprilie - pensie de boala.
NU, in luna februarie nu i s-a aplicat nici o majorare!
Multumesc!
Confirmati in continuare ca la punctul(F)din decizie,stagiul complet de cotizare este de 30 de ani ?Daca raspusul este (DA)verificati CNP-ul de pe cuponul de pensie daca corespunde cu cel real.Daca stagiul complet este de 30 de ani,atunci CNP-ul ar trebui sa fie de barbat.