avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... deducerea unei pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

deducerea unei pedepse

Buna seara
am sa va explic mai pe larg cazul , daca puteti va rog sa imi dati un sfat
Sotul meu cand era minor a primit o condamnare din care a executat o parte dar i-a ramas o "coada" de un an si 4 luni in anul 2003.
In anul 2004 a mai facut ceva si a primit o condamnare de un an si 6 luni. "coada" respectiva din anul 2003 de la pedeapsa din minorat i-a fost adaugata la pedeapsa de un an si 6 luni data in 24.02.2006
Din totalul de pedeapsa el a executat 8 luni in timpul procesului dupa care l-au eliberat sa il judece in libertate. La data de 1.01.2011 a fost arestat in elvetia si retinut dupa care l-au trimis in romania la data de 24 ianuarie 2011.
Acum se afla in penitenciar la botosani.
Intrebarea mea este daca se poate face ceva sa nu i se mai puna cei un an si patru luni "coada".
din cate stiu eu art 71 spuna ca revocarea eliberarii conditionate nu este obligatorie decat in anumite cazuri. Si daca ajuta la ceva ca el timp de 5 ani nu a mai facut nimic si ca are acte in italia precum ca are firma pe persoana fizica si documente de identitate.

am sa va trimit si cateva articole din documentele pe care le am eu :

1. in baza art 208 alin. 1 , art 209 alin 1 litera a, i din codul penal , cu aplicarea art 75 lit c din codul penal, art 74 litera b,c , art 76 litera c din codul penal pentru savarsirea de furt calificat a fost condamnat inculpatul la un an si 6 luni de inchisoare.

A. in baza art 83 din codul penal s-a revocat suspendarea conditionata a pedepsei de un an si 2 luni inchisoare aplicata din 12.03.2003

B. in baza art 83 din codul penal si art 7 s-a revocat suspendarea si gratierea conditionata a pedepsei de un an si 4 luni inchisoare aplicata prin sentinta din data de 14.11.2003

In baza art 33 litera a , art 34 litera b din codul penal s-au contopit pedepsele de la A. si B. in pedeapsa cea mai grea ( un an si patru luni)

In baza art 83 si art 7 s-a dispus ca inculpatul sa execute pedeapsa alaturi de pedeapsa aplicata in cauza, pedeapsade executare fiind de 2 ani si 10 luni

Din pedeapsa executta se va reduce timpul de arest preventiv de la data de 18.02.2004 pana la data de 22.10.2004

1. In art 61 codul penal s-a mentinut eliberarea conditionata prin restul de 317 zile ramase neexecutate din pedeapsa de 2 ani si 6 luni

S-a retinut cauza spre rejudecare si in fond s-a interzis inculpatului exercitiul drepturilor art 65b litera a , b , din codul penal in conditiilesi prevederile art 71 din C.p

vroiam sa stiu daca i se poate face deducere din pedeapsadata din 2006 cu cea din 2003

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandra15 , utilizator 22:55, 27 Martie 2011
Angajati un avocat, nu faceti presupuneri. Avocatul va studia dosarul actual si sentintele anterioare . Fara aceste acte nu puteti primi o consultatie corecta.
nu sunteti foarte coerenta in exprimare dar...
din cate am inteles in 2003 a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea ,pedeapsa din care s-a liberat cu legea 543 de gratiere. tot in 2003 a fost condamnat cu suspendare la 1 an si 2 luni.
in 2004 savarseste o noua infractiune ,este arestat preventiv,dupa 8 luni este pus in libertate deoarece nu i s-a mai prelungit masura arestarii preventive,sotul dvs in loc sa stea sa se apere pleaca din tara ,este condamnat in lipsa la 1 an si sase luni,se revoca beneficiul gratierii urmand sa execute 2 ani si 10 luni.
este foarte corect cum a fost condamnat si i s-a dedus si perioada arestului preventiv pe care il executase in 2004.
atat timp cat restul a fost dat sa fie executat alaturat ,nu prea sunt sanse.
ar putea sa se lege de condamnarea cu suspendare din 2003 care din cate ati scris pare sa fie concurenta cu cea gratiata insa in acest caz ar trebui sa se contopeasca iar acea condamnare gratiata banuiesc ca era mai mare si ca se si executase din ea.
nu inteleg totusi ce e cu mentinerea liberarii conditionate.cand s-a liberat conditionat sotul si din ce pedeapsa ?
va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot contopi pedepsele in urmatoarea situatie sontea26 sontea26 1.Prin sentinta penala nr.504/06.10.2008 a Tribunalului Dambovita am fost condamnat dupa cum urmeaza: -in baza art 25 din legea nr.365/2002 cu aplicarea ... (vezi toată discuția)
Se pot lua 2 suspendari in 2 dosare diferite??la unu s-a luat deja ! anamaria31 anamaria31 as dorii si eu un raspuns ...credeti ca exista vreo posibilitate ca prietena mea sa isi ea amenda penala ....la aceasta pronuntare daca va face recurs ... ... (vezi toată discuția)
Interpretarea hotãrârii de condamnare maria_87 maria_87 1 C.pr.pen condamnă inculpatul la 2 ani închisoare. În baza art. 83 C.pen. dispune revocarea suspendării condiţionate a pedepsei de 1 an şi 6 luni ... (vezi toată discuția)