avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat nastere copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat nastere copil

Buna seara.Sunt singura in Spania,voi naste aici in 1 sau 2 saptamani si tatal nu poate veni sa-l recunoasca(nu suntem casatoriti).Este mai bine sa raman sa-i fac certificatul de nastere la copil in Spania si sa-l treaca tatal pe numele lui in tara sau sa-i facem certificatul in Romania tinand cont ca e nascut in Spania si pe actul spaniol e pe doar pe numele meu?Care procedura dureaza mai mult,pentru ca as vrea sa merg in tara cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:13, 27 Martie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
nu va grabiti . faceti acest lucru in Spania astfel, copilul dobindind cetatenie spaniola , iar cind veniti in tara , cu actul respectiv , mergeti sa faceti aceasta si n tara ,copilul dobindind astfel , dubla cetatenie.succes
Nasteti in Spania,dupa care solicitati inscrierea certificatului fie la ambasada sau consulat sau transcrierea in Romania la ultimul loc de domiciliu.Concubinul poate recunoaste copilul in Romania dupa transcrierea certificatului .
diana1sefa a scris:

nu va grabiti . faceti acest lucru in Spania astfel, copilul dobindind cetatenie spaniola , iar cind veniti in tara , cu actul respectiv , mergeti sa faceti aceasta si n tara ,copilul dobindind astfel , dubla cetatenie.succes

Trebuie sa va contrazic.Copilul nascut in Spania nu dobandeste cetatenie spaniola.El ,copilul ,are cetatenia mamei,adica romana.Daca mama are dubla cetatenie are si copilul,daca nu este un simplu cetatean roman nascut in Spania.Atat!
si atunci daca nu dobandeste cetatenia spaniola cum i se poate face certificat de nastere in Spania?? i cam ilogic de spuneti d-le "filozoful".
eu una nu stiu concret daca copilul va avea dubla cetatenie sau nu dar...ma gandesc logic...atunci cand nasti intr-o tara e normal ca tara respectiva sa-l reconoasca de cetatean din moment ce s-a nascut colo, dar...poate legile sunt altele..etc. etc. oricum eu gandesc ca nu e logic ca un copil sa se nasca intr-o anumita tara si sa nu ia cetatenia respectiva...:O...parerea mea.

Alte discuții în legătură

Cetatenie - situatie legala a unui copil nascut in spania, mama cetatenie romana, tatal cetatean spaniol luciana2901 luciana2901 Am urmatoarea speta: Din concubinajul numitei A, de cetatenie romana, cu numitul B, cetatean spaniol, a rezultat un copil, nascut in Spania,care a fost ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor din spania in romania ionstoica ionstoica copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)