avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat nastere copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat nastere copil

Buna seara.Sunt singura in Spania,voi naste aici in 1 sau 2 saptamani si tatal nu poate veni sa-l recunoasca(nu suntem casatoriti).Este mai bine sa raman sa-i fac certificatul de nastere la copil in Spania si sa-l treaca tatal pe numele lui in tara sau sa-i facem certificatul in Romania tinand cont ca e nascut in Spania si pe actul spaniol e pe doar pe numele meu?Care procedura dureaza mai mult,pentru ca as vrea sa merg in tara cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:13, 27 Martie 2011
nu este un confict de norme juridice international atit de greu de solutionat , de aceea a m sa revizuiesc inca o data dupa multi ani jurisprudenta in materie.=D>
La nastere copilul nu primeste cetatenie spaniola, ci pe cea a mamei.
Pentru documentele necesare pentru inscrierea certif. de nastere spaniol şi obtinerea unui certif. de nastere romanesc, vedeti aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie - situatie legala a unui copil nascut in spania, mama cetatenie romana, tatal cetatean spaniol luciana2901 luciana2901 Am urmatoarea speta: Din concubinajul numitei A, de cetatenie romana, cu numitul B, cetatean spaniol, a rezultat un copil, nascut in Spania,care a fost ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor din spania in romania ionstoica ionstoica copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)