avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nelamurire cauciucuri - pot fi sanctionat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nelamurire cauciucuri - pot fi sanctionat?

daca in talonul masinii am trecut 165*65*R14

1. daca am cauciucuri de vara ce scrie in talon, dar sa zic 2 buc su Pirelli si 2 buc sunt Michelini(alte profile, dar cauciucuri ok) pot fi sanctionat.....?

2. daca am pus pe masina 175*65*R14 ce sanctiune imi poate fi aplicata.....?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:12, 28 Martie 2011
1-Norma in vigoare nu prevede sanctionarea in cazul detinerii de cauciucuri omologate ,dar distincte pe fata si spate
2-Constatarea si consemnarea existentei de cauciucuri alte dimensiuni fata de cele mentionate in talon,conduce la incheierea de PV cu aplicarea de sanctiuni pecuniare ,sau si directionare catre RAR
Nu cred ca va fi un impediment ca ati montat acele cauciucuri avand in vedere ca pe certificatul de inmatriculare dar si in cartea de identitate a vehiculului sunt trecute doua valori admise pentru anvelope.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelopele din talon mihaifurdui mihaifurdui Buna ziua am in talon dimensiunea 185/55/R15 si as vrea sa stiu daca pot sa-i pun 195/50 R15, ca diametru sunt compatibile daar daca nu scrie in talon le pot ... (vezi toată discuția)
Sancţiune pentru uzura cauciucurilor marcaurelio marcaurelio Salve! Am o întrebare: am fost oprit vara aceasta de către un echipaj de la poliţia rurală şi au vrut să-mi dea amendă pt.un presupus bec ce nu ... (vezi toată discuția)
Conform noii oug pot fi folosite anvelopele all season? adela05 adela05 Stiu ca s-a introdus obligativitatea dotarii masinilor cu anvelope de iarna. Vreau sa stiu daca putem folosi si anvelope all season. Ma puteti ajuta cu un art ... (vezi toată discuția)