Ce trebuie sa fac daca fostul angajator refuza sa-mi elibereze fisa de lichidare. nu le-a convenit plecarea mea si acum refuza sa-mi dea fisa de lichidare
Nu ma intereseaza sa-mi plateasca zile libere..vreau doar sa nu imi vina peste 1 an ca i-am plecat cu 5 calculatoare, 6 masini si 72 de vaci. :)
Angajatorul este obligat sa va elibereze fisa de lichidare
Vedeti si noile reglementari
.H O T Ã R Î R E A privind carnetul de muncă nr. 1449 din 24.12.2007
:oops:
Hotărâre nr. 1449/2007 ??? se refera la aprobarea plăţii contribuţiei anuale de participare a României la grupul de lucru din cadrul Comitetului pentru Investiţii şi Companii Multinaţionale, care gestionează problematica Declaraţiei pentru investiţii internaţionale şi companii multinaţionale a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică ... :-/
Am cautat in programul de legislatie, acea Hotarare 1449 si numai la carnetele de munca nu se refera:thumbdown:
In ceea ce priveste eliberarea fisei de lichidare, trebuie vazut daca angajatorul are motive temeinice sa o elibereze sau nu, mai precis daca ati predat echipamentul de lucru, de protectia muncii, sculele, uneltele. Deasemenea, trebuie vazute prevederile din ROI si din Contractul Colectiv aplicabil referitoare la modul de eliberare a fisei postului, astfel veti afla daca refuzul angajatorului este intemeiat sau nu.
Buna ziua!
Este intr-adevar un abuz din partea angajatorului.
Puteti in prima faza sa formulati o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca.
Daca situatia persista, il puteti chema in judecata.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Vedeti si noile reglementari
.H O T Ã R Î R E A privind carnetul de muncă nr. 1449 din 24.12.2007
Monitorul Oficial nr.5-7/23 din 11.01.2008
Mai fratilor ati fost atenti ?!!!!!!
E vorba de o hotarare a Republicii Moldova !!!!
La noi nu au mai aparut reglementari privind intocmirea carnetelor de munca de la Decretul 92/1976.
In ce priveste eliberarea notei de lichidare nu e obligatoriu . Se elibereaza numai cand exista obligatii nelichidate intre angajat si angajator.Conform Codului Muncii:
Art. 274. [reţinerile după încetarea contractului de muncă]
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă
deci interesul este mai mult al angajatorului de a se lichida cu salariatul care pleaca .
Fisa de lichidare
gaben11
Buna ziua.
Inchid un contract de munca pe data de 17.04.2012 si vreau sa stiu daca este normal ca in fisa de lichidare sa apara sumele datorate de clientii ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca
nic_o_mez
Buna ziua, in perioada 10nov 2010 - 21martie 2011 am fost angajata a unei SC din Bucuresti cu punct de lucru in Slatina. Dupa incetarea contractului de munca ... (vezi toată discuția)