avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general evidenta obiectelor de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

evidenta obiectelor de inventar

In institutia in care lucrez, evidenta mijloacelor fixe,in registrul de evidenta, este tinuta de catre gestionar, salariat ce face parte din serviciul administrativ.(este vorba despre evidenta numerelor de inventar). Nelamurirea mea este asupra evidentei obiectelor de inventar. Trebuie trecute intr-un registru separat? Iar obiectele de inventar trebuie sa aiba numar de inventar? Pt. ca sunt anumite obiecte pe care nu poti da numar, fizic vorbind.
Mentionez ca ele sunt inregistrate in magazia unitatii, apoi sunt trecute in fisa individuala a salariatului. Dar mai sunt si alte obiecte pe care nu le poti trece in fisa individuala pt. ca nu sunt in folosinta directa a salariatului, de ex. o pompa care s-a montat in put, etc. As dori sa faceti referire si la baza legala, in eventualitatea unui raspuns.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Gestionar sau nu ? sabinna sabinna O persoana are in gestiune toate calculatoarele din societate. Acestea sunt folosite de salariati in indeplinirea sarcinilor de serviciu fiind preluate de ... (vezi toată discuția)
Cui i se imputa un mijloc fix in urmatoarea situatie alinacrisalina alinacrisalina Exista un gestionar de mijloace fixe care a dat in folosinta mijl fixe muncitorilor, fara bon miscare , ele fiind adaugate in fisa personala cu obiecte de ... (vezi toată discuția)