avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestionar sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestionar sau nu ?

O persoana are in gestiune toate calculatoarele din societate.
Acestea sunt folosite de salariati in indeplinirea sarcinilor de serviciu fiind preluate de catre acestia de la gestionar cu proces-verbal de predare primire.
Cine raspunde pentru calculator, utilizatorul sau gestionarul ?


Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:57, 10 Aprilie 2012
Atata timp cat se afla in magazia unitatii calculatoarele,sunt in gestiunea unui magaziner-gestionar,dar daca gestionarul respectiv isi descarca din gestiune fiecare calculator pe baza unui bon de transfer ,catre angajatul respectiv,care semneaza de primire , din acel moment mijlocul fix(obiectul de inventar)se va afla in gestiunea acestuia din urma ,care va raspunde de el,pe toata perioada cat il are in folosinta.
Utilizatorul raspunde pentru pagubele aduse calculatorului ... gestionarul ar raspunde numai daca acestea s-ar fi aflat in custodia sa si nu ar fi fost predate altor salariati pe baza de proces-verbal.
Descarcarea din gestiune se face printr-un document numit bon de transfer sau bon de miscare si nu printr-un proces-verbal..
Bonul de miscare este documentul justificativ de predare-primire a mijloacelor fixe intre doua locuri de folosinta ale unitatii ,in acest caz de la gestionarul ce are in gestiune calculatoarele,la angajatul care primeste in folosinta respectivul calculator ,in care se regasesc informatii privind :
- numarul documentului;
-data eliberarii (ziua, luna, anul);
-predator; primitor;
- numarul curent; denumirea mijlocului fix si caracteristici tehnice; numarul de inventar; bucati; valoarea de inventar;
- subunitatea predatoare (magazie generala in cazul acesta.); numele si prenumele; semnatura gestionar
- subunitatea primitoare (birou,compartiment departament.),numele si prenumele,semnaturaangajatului care a preluat
- aprobat: data, semnatura
Nu e vorba de descarcare de gestiune ... raspunderea patrimoniala este a celui care il utilizeaza si nicidecum a gestionarului.
Atata timp cat mijlocul fix, respectiv calculatorul este predat catre un angajat,acest mijloc fix se cheama ca se "descarca din gestiunea" celui ce l-a avut in custodia sa ,adica nu mai figureaza nici scriptic pe fisa de magazie si nici faptic in stoc,cat despre raspunderea patrimoniala este de la sine inteles ca aceasta se transfera angajatului care a preluat spre utilizare mijlocul respectiv,odata cu semnatura de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Cui i se imputa un mijloc fix in urmatoarea situatie alinacrisalina alinacrisalina Exista un gestionar de mijloace fixe care a dat in folosinta mijl fixe muncitorilor, fara bon miscare , ele fiind adaugate in fisa personala cu obiecte de ... (vezi toată discuția)
Echipamente justice86 justice86 Buna ziua.Pe langa ordinul de deplasare ce hartie ar trebuii sa fac privind echipamentele care pleaca si se intorc la sediu?Pentru ca echipamentele sa nu ... (vezi toată discuția)