avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... decret-lege 118/1990(drepturi pers. persecutate ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

decret-lege 118/1990(drepturi pers. persecutate politic) vs legea 571/2003 (codul fiscal)

118/1990 zice asa:

Art. 8. - (1) Persoanele aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 1 sunt scutite de plata impozitelor si a taxelor locale.

legea 571/2003 zice asa:
Art. 284. - (1) Impozitul pe cladiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor, precum si alte taxe prevazute la art. 282 si art. 283 nu se aplica pentru:
.........
b) persoanele fizice prevazute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in alte legi.
.....................
(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplica terenului aferent cladirii utilizate de persoanele fizice prevazute la alin. (1) lit. b), alin. (2) si alin. (4).
modificat prin legea 24/2010, care mai zice:
2. Dupa alineatul (7¹ ) se introduce un nou alineat, alineatul (7² ), cu urmatorul cuprins:

(7² ) Scutirea de la plata impozitelor si taxelor locale, precum si de la plata impozitului corespunzator pentru terenurile arabile, fanete si paduri, in suprafata de pana la 5 ha, se aplica pentru veteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor de razboi care nu s-au recasatorit.

Ce se intampla cu terenul din extravilan, proprietate a beneficiarilor legii 118/1990? se scuteste sau nu de plata impozitului?
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
feelgood, utilizator
Cel mai recent răspuns: feelgood , utilizator 13:12, 30 Martie 2011
probabil nu am primit raspuns pentru ca pare destul de clar din textul codului fiscal: "nu se scuteste". Numai ca nu inteleg un lucru....
textul inainte de modificarea din 2010:
(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplica doar terenului aferent cladirii utilizate ca domiciliu de persoanele fizice prevazute la alin. (1), (2), (3) sau (4).
textul dupa modificare:
(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplica terenului aferent cladirii utilizate de persoanele fizice prevazute la alin. (1) lit. b), alin. (2) si alin. (4).
are vre-o importanta acel "doar"?
si revin cu intrebarea: se scuteste sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)
Impozite Giubega Giubega Persoanele cu handicap gr 2 accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe locuinta ?Dar auto? (vezi toată discuția)
Nelamurit cosminaurelian cosminaurelian Am mai postat aceasta intrebare si nu am fost lamurit asa co o postez din nou. Problema este daca veteranii sunt sau nu scutiti de plata impozitelor si ... (vezi toată discuția)