avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar cota indiviza???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar cota indiviza???

buna ziua, as dori sa ma lamuresc ce inseamna proprietar cota indiviza intrucat tatal meu vrea sa-mi treaca pe numele meu si al fratelui meu vitreg un teren (teren simplu intravilan , fara nicio constructie) pe numele amandurora cu, cota indiviza....nu stiu daca sa accept pentru ca nu stiu ce prepune, va rog am nevoie de un raspuns urgent...altfel nu stiu ce sa fac!
multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 14:54, 29 Martie 2011
Legea 230/2007 Art.3. "e) cotă-parte indiviză - cota-parte de proprietate care îi revine fiecărei proprietăţi individuale din proprietatea comună şi este egală cu raportul dintre suprafaţa utilă a proprietăţii individuale şi totalul suprafeţelor utile ale tuturor proprietăţilor individuale; "
inseamna ca amandoi o sa fiti proprietari ai terenului, dar dvs. singur nu puteti dispune de intreg terenul,ci numai de fractiunea care este trecuta in contract
va multumesc frumos pentru raspunsuri, nelamurirea mea este daca sunt prprietar cota indiviza nu voi mai putea face niciodata un credit cu prima casa, sau daca doresc sa vand terenul nu pot fara acorul fratelui meu sau pot sa vand doar partea mea care e stipulata in acte?exista posibilitatea ca parintii sa ne treaca pe amandoi prorprietari cu cota indiviza si cu clauza pentru ei sa nu putem vinde sau face ceva fara acordul lor?
odata ce deveniti proprietari, nu isi pot rezerva parintii dreptul sa va conditioneze vanzarile ulterioare de acordul lor..
dvs. puteti vinde fara nici o problema partea dvs.
Nu vreau sa ma bag in discutie, dar as avea o intrebare oarecum asemanatoare si nu vreau sa deschid un nou topic.
se poate ca unul din parinti sa-mi vanda cota indiviza pentru un teren + casa construita? daca da, cum se calculeaza taxele / impozitul?

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)