avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum o decad din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum o decad din drepturile parintesti

ma numesc tuloiu mihai si am fost casatorit iar din urma casatoriei a rezultat o fetita.Acum fetita are 5 ani si este in custodia mea de 3 ani de cand s-a finalizat procesu.Tot de atuci mama fetei are de platit o pensie alimentara in valoare de 300 ron lunar.Dansa pana acum a platit nici 10%din bani ramanand inca vreo 9700 ron de plata.Am facut la politie cerere de abandon a vorbit cu ea insa a spus ca nu are venit sa plateasca,fie insa acum o saptamana am gasit pe o retea de socializare niste poze cu ea dezbracata facan-d reclama la un salon de masaj erotic.Ea a mai lucrat pe aceste posturi si cand era gravida si dupa ce a nascut insa mie mi se pare imoral cu o fetita de varsta ei si mai ales de care nici nu prea se intereseaza sa mai aibe drepturi asupra fetei.Sfatuitima va rog ce as putea face am i-am scos pozele de pe internet si ma gandeam sa ma duc la politie este bn?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 10:54, 8 Aprilie 2011
Da , depuneti pozele si aratati ca are venituri , ca lucreaza intr-un fel si sa o condamne pentru abandon ,pt.faptul ca nu plateste cu rea-credinta .Daca are bunuri puteti sa executati sentinta civila pe bunuri(casa , masina)
Pacat ca nu a fost/nu este o mama buna,altfel nu ati fi primit incredintarea fetitei.Daca tot nu a" putut" creste fetita,macar sa-si faca datoria si obligatia legala fata de ea.Doamna avocat v-a dat lamurirea legala a ceea ce aveti de facut.Mai mult,discutati serios cu dinsa despre "profesia" actuala,aratindu-i ca-i afecteaza fetitei imaginea si nu numai.Trebuie sa se gindeasca serios la altceva,pentru ca este imposibil ca in timp fetita sa nu afle ce "serviciu" are mama ei,si nu doreste nimeni sa aveti probleme si de alta natura cu ea.Mi-e teama sa nu o afecteze intr-un mod neplacut psihic,Doamne fereste.
Sper sa reusiti in demersurile pe care le veti face.:luck:
probabil lucreaza la negru pentru ca cei de la firma mi-au spus ca nua u nici o angajata cu numele ei,insa mi-e groaza pt ca fata are 5 ani maine poimaine o sa vada pozele pe internet dar daca propia mama nu intelege e greu
Faceti la instanta o plangere pentru abandon si aratati ca a savarsit fapta prevazuta si pedepsita de dispozitiile art.305 lit.c cod penal si va constituiti si parte civila vatamata, unde ii puneti in sarcina suma datorata actualizata cu dobanda legala si coieficientul de inflatie..:((
cu siguranta pe fetita o va afecta "pozitia'sociala a mamei; puteti introduce o actiune de decadere din drepturile parintesti; cunosc caz in care fetita a fost incredintata mamei, prostituata de fel, pt ca ''mama'' muncea sa intretina copilul...deci sunteti un caz fericit... in leg cu pensia: plangere pentru abandon, puteti cere banii pe maxim ultimii 3 ani....gasiti un prieten sa o filmeze in timpul unui masaj..B-) si prezentati instatei ce si cum.... se pot trimite poze, filmari , poate ca nu vor fi luate in seama, dar vor fi vizionate ..cel putin...

Alte discuții în legătură

Divort cu minori mesmeea mesmeea Am divortat , in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie, anul trecut am plecat din tara am lasat-o pe incredere la soacra cu care ma intelegeam ... (vezi toată discuția)
Procura speciala annia-ella annia-ella Cazul despre care vreau să vă cer părerea este puţin mai delicat: prietena mea a divorţat acum trei ani. În urma căsătoriei are doua fetiţe care i-au ... (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul la divort? gabryyela gabryyela buna,am si eu cateva probleme.sun casatorita cu sotul meu de 3 ani avem o fetita de 2 ani si jumatate,nu ne mai intelegem si eu as vrea sa divortam nu are ... (vezi toată discuția)