avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cazare in regim hotelier
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cazare in regim hotelier

Buna ziua,

Urmeaza sa achizitionez o actuala pensiune al carei parter va avea destinatia de casa de locuit, insa la mansarda ramane un spatiu maricel. Mentionez ca sunt (si trebuie sa raman) persoana fizica si voi cumpara de la un SRL. As dori sa continui activitatea de cazare (la mansarda) dand spre inchiriere in regim hotelier camerele disponibile.

Intrebarea este cum este mai avantajos:
1. sa fac contracte de inchiriere (doar numai pe termen lung) ca persoana fizica
2. trebuie sa ma autorizez ca PFA pentru a face cazari in regim hotelier si a emite facturi fiscale?
3. exista alta forma de intreprindere cu implicatii financiare catre stat cat mai mici si contabilitate cat mai simpla? deoarece cifra de afaceri nu va depasi 15-20000euro/an?
Alte intrebari
4. pentru a-mi desfasura activitatea trebuie sa obtin aceleasi autorizatii ca un SRL? autorizatiile existente (psi, ministerul turismului, dsp, dsv, mediu, etc) pot fi reinnoite pentru PFA?
5. daca cladirea a fost renovata in 2004 si nu a mai fost instrainata se mai plateste TVA?

Stiu ca am pus multe intrebari, insa va rog sa-mi raspundeti macar la cateva.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament in regim hotelier Crina14 Crina14 Salutare..Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere (camera de dormit si living) si doresc sa-l dau spre inchiriere in regim hotelier. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Am un apartament in regim hotelier, inregistrat la anaf ca persoana fizica. nadia van der Pas nadia van der Pas Buna ziua! Am un apartament in regim hotelier ,insa sunt inregistrata la ANAF,ca si persoana fizica (nu am SRL sau PFA)...As dori sa stiu daca pot sa ofer ... (vezi toată discuția)