avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am un apartament in regim hotelier, inregistrat la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am un apartament in regim hotelier, inregistrat la ANAF ca persoana fizica.

Buna ziua!
Am un apartament in regim hotelier ,insa sunt inregistrata la ANAF,ca si persoana fizica (nu am SRL sau PFA)...As dori sa stiu daca pot sa ofer clientului,ptr. decontare ...,contract de inchiriere pt, o zi(clientul fiind angajat la o companie din UE ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:46, 3 Ianuarie 2022
Clientul cum va plateste cazarea ?
Buna ziua!
Cazarea a platit-o prin Booking.com !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs aveti obligatia sa intocmiti factura conform art 319 din Codul Fiscal .

"art 319 (6) Persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, în următoarele situații:

a) pentru livrările de bunuri sau prestările de servicii efectuate; "
Pai tocmai asta spuneam ,ca eu nu pot sa ofer factura,datorita faptului ca am regim hotelier ,inregistrat pe persoana fizica la Anaf...si vreau sa stiu daca "contractul de inchiriere" impreuna cu dovada platii prin transfer bancar,sunt valabile pt decontare...la clientii care vor sa faca asta !
Va multumesc !
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"eu nu pot sa ofer factura,datorita faptului ca am regim hotelier ,inregistrat pe persoana fizica la Anaf" - asta nu e motiv sa nu faceti facturi .

In textul de lege pe care vi l-am dat mai sus nu se face nici nicio distinctie . Sunteti ;persoana impozabila avand activitate economica. ( cazare in regim hotelier)

Alte discuții în legătură

Conform codului fiscal pot emite legal facturi ca persoana fizica impozabila cu activitate economica? Florian59 Florian59 Am o rugaminte , intrebare, va rog frumos ! Conform Codului Fiscal pot emite legal facturi ca persoana fizica impozabila cu activitate economica fara sa fiu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in regim hotelier Crina14 Crina14 Salutare..Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere (camera de dormit si living) si doresc sa-l dau spre inchiriere in regim hotelier. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un apartament si il inchiriez pe booking.com in ... carmen1308 carmen1308 Buna ziua! Am un apartament si il inchiriez pe Booking.com in regim hotelier, si sunt inregistrata ca persoana fizica cu Cnp la Anaf, Pentru comisionul ... (vezi toată discuția)