am si eu o intrebare la care cei de la IPJ nu au stiut ce solutie sa imi dea...
am fost arestat preventiv si pus in libertate sub control judiciar, iar printre masurile de supravegere mi s-a impus sa nu parasesc judetul
ulterior am fost condamnat in prima instanta la un an cu suspendare in conditiile art. 81 cp.
am fost la IPJ sa intreb daca trebuie sa ma mai prezint pentru a semna si daca am voie sa parasesc judetul si au ridicat din umeri.... am asteptat o luna si tot nu au un raspuns... au zis sa fac ce cred eu de cuviinta...
asa ca... in aceste conditii am voie sau nu sa parasec judetul???
recursul nu a fost inca solutionat (de fapt nici nu s-a fixat termen dar am intelesc ca au facut cei din Parchet recurs)
Ati fost pus in libertate din arestul preventiv pe motiv ca urmarirea penala sa continue iar dvs sa puteti fi la dispozitia organului de urmarire penala, nu aveati voie sa parasiti judetul. Aceasta masura a fost valabila doar pe timpul fazei de urmarire penala . Ati fost condamnat, urmare a unui rechizitor care a incheiat urmarirea penala si care a fost inaintat instantei de judecata. In dispozitivul sentintei prin care ati fost condamnat este mentionata pedeapsa nu si masura despre care ati facut vorbire....
Daca instanta de judecata a dispus aceasta masura, de liberare din arest preventiv, e acelasi lucru., cu atat mai mult cu cat, instanta de fond a dat solutia prin condamnarea cu suspendare.. si nimic altceva..Pedeapsa din dispozitivul hotararii, nu cred ca cuprinde masura de a nu parasi judetul. Suspendarea executarii pedepsei, poate sa ramana valabila si dupa solutionarea cailor de atac,. deschisa de parchet. Consider ca ati avut un avocat, macar din oficiu.. el poate sa va explice. Nicidecum cei de la IPJ.....care....#-o
Respectati limitele impuse deocamdata!
Atata timp cat hotararea nu e definitiva aceasta nu-si produce efectele.
Dupa ce veti avea hotararea definitiva atunci veti respecta ceea ce e impus prin ea.
partea tare e ca avocatul din oficiu mi-a recomandat sa interb la IPJ ca el nu stie ca sa imi spuna.. ca ar fi, ca n-ar fi... adica ca as avea voie sa parasec judetul pe motiv ca condamnarea cu suspendare ar ridica de drept masurile de supraveghere, dar ca n-ar fi asa ca nu scrie pe nicaieri, dar ca nu scrie pe nicaieri nici ca se mentin masurile de supraveghere dupa condamnarea cu suspendarea si tot asa...
si ca daca as fi fost in arest la data la care m-a condamnat m-ar fi pus in libertate fara nicio restrictie, asa ca ar trebui sa nu am nici-o restrictie nici acum, dupa condamnarea asta care nu e definitiva.... dar ca totusi nu e sigur si ca nu vrea sa fac vreo prostie....
pana la urma... am voie sau nu sa parasesc judetul???