avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestare preventiva 29 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestare preventiva 29 zile

arestarea preventiva se va prelungi cu alte 29 de zile in cazul in care inculpatul isi recunoaste invinuirile? sau se va da hotarare definitiva?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:48, 19 August 2010
Mandatul de arestare preventiva se va prelungi pana la finalizarea procesului penal cel mai probabil. Dupa finalizarea acestui proces, instanta va pronunta o hotarare prin care condamna inculpatul.

Mandatul de arestare sau prelungirea acestuia nu are ca justificare recunoasterea sau nu a faptei, intrucat probele din dosar sunt coroborate si nu se bazeaza numai pe afirmatiile inculpatului.
daca faptele prezinta pericol social, se va prelungi mandatul de arestare din 29, in 29 de zile, nu are legatura cu recunoasterea faptei. se poate ca dupa ce termina o perioada de 29 de zile, sa se decida ca poate fi judecat in libertate.
o hotarare definitiva se da in sensul condamnarii sau nu, a inculpatului
Durata de arestare preventiva este in cuantum total de 180 zile.La sfarsitul fiecarui mandat de 29 de zile inculpatul-in speta-este prezentat instantei de judecata pentru prelungirea mandatului de arestare preventiva.Daca instanta de judecata constata ca probele care au dus la luarea hotararii de arestare nu mai subzista inculpatul este pus in libertate,urmand ca procesul sa continue.Parchetul are drept de a recura hotararea instantei de fond.Simpla recunoastere a faptei de catre inculpat nu duce in mod automat la condamnare.Daca instanta de judecata aplica o sentinta de condamnare definitiva cu privare de libertate, perioada de arest preventiv se computa-se scade-din cuantumul pedepsei aplicate.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
andymaurul, utilizator
Se poate ca persoana sa fie tinuta arestata pana la o condamnare cu suspendare sau sa ramana arwestat si sa execute pedeapsa in continuare.
In general se angajeaza avocat pentru a se obtine cea mai buna pedeapsa pt acuzat.
Prezumtia de nevinovatie nu poate fi infranta pana la pronuntarea unei hotarari definitive care poate sa fie una de condamnare sau la fel de bine exista si posibilitatea unei achitari .
Mandatul de arestare se prelungeste doar daca subzista motivele care au dus la luarea acestei masuri , si daca inculpatul prezinta pericol ptr ordinea publica .
Mandatul de arestare se emite pe o perioada ce nu poate depasi 30 de zile .

Asteptati ca sa fie si judecat inculpatul .

Sa stiti ca si autodenuntul sau autoinvinuirea trebuie dovedite .

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva pt trafic de droguri dia_happy_20 dia_happy_20 ce se intampla dupa expirarea termenului de 29 zile de arest preventiv cu un arestat?este transferat la un penitenciar dupa expirarea acestui termen? (vezi toată discuția)