avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestare preventiva 29 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestare preventiva 29 zile

arestarea preventiva se va prelungi cu alte 29 de zile in cazul in care inculpatul isi recunoaste invinuirile? sau se va da hotarare definitiva?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:48, 19 August 2010
Daca recunoaste fapta si mai exista ceva indicii deja e suficient pt arestare daca exista pericolul public...
La fapte mai putin grave recunoasterea si regretul sincer poate ajuta la cercetarea si judecarea in stare de libertate.
Masurile procesuale de constrangere cu continut privativ de libertate sau restrictiv de libertate indreptate impotriva invinuirtului sau inculpatului pentru a garanta desfasurarea normala a procesului penal si participarea permanenta a invinuitului la proces.
Mandatul de arestare se prelungeste doar daca subzista motivele care au dus la luarea acestei masuri , si daca inculpatul prezinta pericol pentru ordinea publica .
La sfarsitul fiecarui mandat de 29 de zile inculpatul, in speta este prezentat instantei de judecata pentru prelungirea mandatului de arestare preventiva.Daca instanta de judecata constata ca probele care au dus la luarea hotararii de arestare nu mai subzista inculpatul este pus in libertate,urmand ca procesul sa continue.
In practica, s-a considerat ca e motiv de inlocuire a arestarii cu interdictia de parasire a localitatii, atunci cand acesta recunoaste savarsirea faptei, atunci cand acesta ajuta organele de cercetare penala la descoperirea altei infractiuni sau la prinderea altor infractori sau cand s-a terminat faza de urmarire penala. Se poate inlocui arestarea preventiva cu liberarea provizorie (sub control judiciar sau pe cautiune).
Acum depinde foarte mult de probele existente in dosar, infractiune/infractiunile comise si avocatul care-l reprezinta.
Succes!
poate fi pus si in libertate de catre instanta.depinde de natura infractiunii comise, de pericolul social precum si de modul cum isi face apararea inculpatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva pt trafic de droguri dia_happy_20 dia_happy_20 ce se intampla dupa expirarea termenului de 29 zile de arest preventiv cu un arestat?este transferat la un penitenciar dupa expirarea acestui termen? (vezi toată discuția)