avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestarea preventiva pt trafic de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestarea preventiva pt trafic de droguri

ce se intampla dupa expirarea termenului de 29 zile de arest preventiv cu un arestat?este transferat la un penitenciar dupa expirarea acestui termen?
Cel mai recent răspuns: dia_happy_20 , utilizator 19:37, 9 Martie 2012
se prelungeste
Se prelungeste, da, insa doar daca instanta considera ca motivele care au condus la luarea masurii arestarii preventive subzista, sau au aparut motive noi care impun in continuare mentinerea masurii.
Sunt următoarele posibilități:
1. Se prelungește sau se menține în funcție de faza procesuală în care se află respectivul dosar (urmărire penală sau judecată), dacă se impune;
2. Se înlocuiește cu altă măsură preventivă (obligația de a nu părăsii localitatea sau țara) sau se revocă când motivele nu mai subzistă;
În cazul 1 nu este transferat, rămâne în arest preventiv (adică unde e) până când hotărârea de condamnare este definitivă (dacă se prelungește (în timpul U.P.) și menține (în timpul judecății) atâta timp măsura), după ce hot. de condamnare este definitivă dacă îi rămâne un rest de executat este transferat într-un penitenciar.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
sorana_sabau, utilizator
pana nu este trimis in judecata nu este depus la penitenciar.
atat timp cat nu s-a intocmit rechizitoriul mai sta pe arest si i se mai prelungeste mandatul.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)
Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)
Prelungire arest cu 60 de zile Andreea239 Andreea239 Buna ziua.Prietenul meu dupa ce i-au expirat cele 29 de zile de arest preventiv,i-a venit un nou mandat de 60 de zile si a fost transferat la Rahova.Ce ... (vezi toată discuția)