avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fata lovita pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fata lovita pe trecerea de pietoni

persoana despre care postez este viitoarea mea sotie. totul s-a intamplat luni dimineata. era pe trecerea de pietoni. masina de pe prima banda a oprit, insa cea de pe banda a doua a venit si a lovit-o in plin. am inteles de la politisti ca soferul ar fi avut aproape de 100 km/h, franele se intindeau pe o distanta de 20m.
fata este in spital acum, ieri a fost operata la picior, fractura de tibie, (tibia infundata, ceva de genu) i s-a pus o proteza metalica; si clavicula fisurata. va sta imobilizata la pat 3 luni, timp in care nu va putea sa calce in picior, probabil va fi nevoie si de recuperare...
intrebarile mele sunt urmatoare:
1.ce va pati soferul care a lovit-o?
2.cam cate zile de ingrijire medicala poate primi de la medicul legist?
3. in cazul in care va avea mai mult de 60 zile noi nu mai trebuie sa depunem plangere? se autosesizeaza autoritatile si va fi proces?
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 16:03, 30 Martie 2011
1. va fi cercetat penal pentru una din infractiunile de vatamare corporala din culpa, vatamare corporala sau vatamare corporala grava, in fct. de nr. de ingrijiri medicale necesare (art.184, 181, resp.182 C.pen.);
2. in fct. de urmari, dar din experienta, ceea ce descrieti dvs. se poate sa depaseasca 60 de zile;
3. Asa este, dar va sfatuiesc sa faceti plangerea si apooi, fct. de situatie si de ceea ce doriti, o puteti retrage sau nu:(.
Este ceva grav si dureros,, pentru ambele parti.
Oricum va fi un proces penal pentru ca s-a savarsit un eveniment rutier cu victime,
Instanta va fi aceea care va stabili ce va pati soferul. Privind pe Logondica D-voastra trebuie sa faca o plangere impotriva celui care ia produs traume greve, si sa se constituie in "parte civila vatamata fizic cat si moral"; solicitand daune materiale cat si morale. Dar va fi un drum lung si anevoios.:((#-o

nu este adevarat. procesul penal va avea loc doar daca exista plingerea partii vatamate, in speta logodnica dvs. impacarea partilor va determina inexistenta unui proces penal.

incercati sa obtineti despagubiri de la vinovat si in cazul i care nu cadeti la o intelegere, depuneti plingere penala si solicitati daune morale si materiale. in cazul in care va fi gasit vinovat, asiguratorul RCA va achita nota de plata conform sentintei judecatoresti.

nu uitati ca orice daune materiale trebuie dovedite - pastrati chitante, facturi si orice alte cheltuieli efectuate datorita acestui accident.
am inteles ca plangerea se poate face in 2 luni. vom astepta sa se simta mai bine, si vom continua spre proces. am inteles ca o sa fie cautata de politie pentru a-i fi luata declaratie. in legatura cu dovedirea daunelor materiale... cam greu, suntem in romania, n-o sa vezi prea curand un doctor ca iti va da o chitanta pentru o operatie. oricum pana acum spitalizarea a dus pana undeva in 2000 lei.
dupa depunerea plangeri, pentru proces, ea va trebui sa ceara daune morale si materiale? adica ea zice o suma iar instanta va hotara ce si cum nu? inca ceva, despagubirile vor fi mai mari odata si zilele de ingrijire medicala vor fi mai mari?
Cititi raspunsul lui "matahachiro" deoarece este complet!!!!
Luati chitante cu cheltuielile efectuate pe timpul imobilizarii (de la bilete de tren pana la fese medicale).
Constituirea de parte civila (in care precizati cuantumul daunelor materiale si morale) se face cel tarziu pana in prima zi de judecata.
Daca ajungeti la o intelegere cu respectivul individ atunci procesul penal se incheie, iar acesta scapa de cazier si alte cheltuieli, iar dvs de un proces in care trebuie sa avansati sume de bani, nervi si timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victime si parasire loc accident mela2008 mela2008 Buna ziua. Socrul meu a avut un accident, mai precis l-a lovit o masina pe marginea drumului. Soferul a parasit locul accidentului dar a fost gasit. Din cate ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)
Soția a fost lovita pe trecerea de pietoni de către un șofer. ... cashparai cashparai Soția a fost lovita pe trecerea de pietoni de către un șofer. A suferit o fractura la picior. Trebuie sa stea cu el în ghips 30 de zile + perioada de ... (vezi toată discuția)