avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO

Cererile catre CEDO pot fi formulate doar de persoanele fizice...sau si de persoanele juridice?
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 10:28, 6 Aprilie 2011
Exact la CEDO va puteti adresa si ca persoana juridica.. aveti aceleasi drepturi, in cazul cand va sunt incalcate drepturile, de autoritatile abilitate ale statului impotriva carui va indreptati cu plangere..
Atat persoanele fizice cat si cele juridice (societate, asociatie etc.) care se considera victime ale incalcarii Conventiei si protocoalelor sale se pot adresa Curtii Europene.

iulyian a scris:

Cererile catre CEDO pot fi formulate doar de persoanele fizice...sau si de persoanele juridice?

Dreptul de a sesiza C.E.D.O. cu o cerere care are ca obiect încălcarea drepturilor garantate de Convenţie şi de Protocoalele adiţionale, potrivit art.33 şi 34 din Convenţie, îl au :
- orice stat-parte;
- orice persoană fizică, ONG-uri sau grup de particulari.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo ii geo-vem geo-vem Am deschis aici ,la un moment-dat o discutie cu privire la un proces contencios ce avea 2 capete de cerere, la fond sa respins pe unul din capete cu recurs iar ... (vezi toată discuția)
Ce cai de atac am impotriva unei decizii pronuntate de curtea de apel? catalinoctavian catalinoctavian Buna seara , Am o decizie nefavorabila, irevocabila de la cutea de apel. In acest caz ce cai de atac mai am? (vezi toată discuția)