in urma unui contract de inchiriere a unui spatiu comercial, utilitatile fiind trecute pe numele chiriasului, au ramas restante la SC Curent SA. Am dat in judecata societatea chiriasa pentru reziliere si evacuare. Am obtinut hotararea judecatoreasca si apoi am inchiriat spatiul la alta societate. AU inceput problemele. Cei de la SC Curent SA nu au dorit timp de 9 luni sa imi furnizeze curent pentru faptul ca acei chiriasi aveau datorii la ei. Le-am explicat ca eu sunt proprietarul, le-am aratat ca am avut proces cu chiriasii, dar datoria catre SC Curent SA nu este a mea, dar doresc sa ma racordez pentru a primi curent. Demersul meu a ramas fara raspuns pozitiv si dupa 9 luni am facut adresa la ANRE. Cei de la ANRE mi-au comunicat spre instiintare ca cei de la SC Curent SA au luat o hotarare ilegala si au abuzat de aceasta situatie obligandu-i ca in regim de urgenta sa incheie contract cu mine, sa trimita la ANRE documentele prin care atesta ca am fost pus in drepturi si sa imi plateasca despagubiri conform Standardului de Performanta. Am fost imediat sunat in urma acestei instiintari, de cei de la SC Curent SA, m-au chemat sa semnam contractul si mi-au permis racordarea la curent. In cele 9 luni am avut un contract de inchiriere cu o firma, contractul fiind inregistrat la Ministerul de finante, care a renuntat la contract dupa cateva luni pentru ca cei de la SC Curent SA nu mi-au permis sa ma racordez la retea, iar chiriasul nu a putut sa isi desfasoare activitatea. Am dat in judecata SC Curent SA si am cerut despagubiri aratand toate demersurile facute in cele 9 luni, am adus documente - contractul de inchiriere, am prezentat hotararea de la procesul cu chiriasii, am aratat corespondenta avuta cu cei de la SC Curent SA, am depus calculul prejudiciului facut si in final sa ma trezesc ca judecatoarea a respins cererea facuta de mine. Sunt pur si simplu iritat de aceasta situatie pentru ca am discutat cu judecatori din alte localitati, au vazut documentele si toti au spus ca sunt indreptatit sa fiu despagubit si ca este imposibil ca un astfel de proces sa fie pierdut. Ma asteptam sa nu accepte intreaga suma, cu toate ca suma ceruta nu reprezinta in totalitate prejudiciul adevarat, dar sa imi respinga cererea este ceva de domeniul SF-ului. Va rog frumos puteti sa imi dati cateva sfaturi?
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/con...